Грехът на Оюки (El pecado de Oyuki)

В края на XIX и началото на ХХ век, в едно малко японско селце живее Оюки Огино – красива жена, добра и честна, от чиято красота и физически качества се възползва амбициозния ѝ брат – Ютака Огино. Против нейната воля, той я превръща в гейша и започва да я експлоатира, за да печели пари, с които да покрива разходите за своите пороци.

Принудена и примирена, Оюки започва да работи, а мъжете нямат търпение да дадат големи суми, за да ги забавлява Оюки със спектакъла си. Един от тези мъже е Ървинг Пойнтър – художник, по произход англичанин, който пристига в Япония в търсене на пейзажи. Ървинг се влюбва лудо в Оюки и успява да се представи и да се запознае с гейшата.

С времето, Ървинг взема решението да се обвържи с Оюки, като я измъкне от мястото, където работи. Ървинг иска от Огино ръката на Оюки, но не получава одобрение. Братът не иска да се отказва от лесно спечелените от сестра му пари и за това е твърдо против.

Когато научава, че Ървинг принадлежи на богато и с голям престиж семейство, Огино приема брака. Оюки си мисли, че вече може да е щастлива без да подозира, че сега родителите на Ървинг са против брака на сина им с една гейша.

Въпреки всичко, Ървинг решава да се омъжи за Оюки. Така двамата откриват щастието с появата на първата им дъщеря, която кръщават Юрико.

По време на един от постоянните спорове с Ървинг, Огино го убива с един изстрел. Огино успява да избяга, а Оюки е обвинена за ужасното престъпление, извършено от брат ѝ. Всички улики и косвени доказателства не са в полза на Оюки.

Оюки се оказва задържана, съдена и осъдена на двадесет години в затвора. Дъщеря ѝ Юрико, която е една на две годинки, е предадена на родителите на баща ѝ – Чарлс и Елизабет.

Минават петнадесет години, през които Оюки лежи в затвора, а брат ѝ Огино се намира на прага на смъртта. Позволяват на Оюки да посети брат си под полицейска охрана. Тогава, Огино признава престъплението си преди да умре. Това позволява на Оюки най-накрая да излез на свобода, след като е била затворена и далеч от дъщеря си толкова много години.

Вече свободна, Оюки тръгва да търси дъщеря си Юрико, която сега е на 17 години и приема родната си майка за непозната, тъй като не са имали контакт дълги години...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/El_pecado_de_Oyuki