Договорът (El pacto)

История за любов, предателство и мълчание!

„El pacto“ е история за една адвокатка, специализирала във финансови престъпления, която разследва един случай, който променя напълно нейния живот, както и на цялото ѝ семейство.

Лусия Кордова започва да разследва случай с ликвидацията на една компания, за да може да се върне на бившия собственик, гарантирано от съдебното дело. Но като задълбочава в случая среща имена на хора, всичките важни исторически личности от недалечното минало. Така открива, че става дума за нещо много голямо, за голямо престъпление.

Скоро, жертвите на този грабеж започват да се интересуват от случая и да настояват разследването да продължи и задълбочи. Те стават нетърпеливи, когато излиза наяве бизнесменът най-сериозно замесен в случая: собственик на голям ежедневник, който е извършил едно от престъпленията и се доказва връзката му с Военната диктатура, за да получи компанията.

„El pacto“ е трилър с нотки на кримка, преплетена с мелодраматични истории.

Персонажите:

Лусия Кордова

Адвокатка, специализирала във финансовата област. Обича много парите и избира тази професия, за да се чувства сигурна и прикрита. Ръководила е случаи за несъстоятелност, познати с това, че не остават много пари. Лусия не работи, ако не е за пари, нито приема да консултира безплатно. Преподавала е във факултета по право, но е напуснала по молба на съпруга ѝ, тъй като се е прибирала много късно и това го е ядосвало. Работи в един офис заедно със съдружничка, почти приятелка, но в действителност не ѝ обръща много внимание.

Хосе Ганседо

Бивш собственик на ежедневника „La Expresión“. Неговата компания е била изкупена от други ежедневници. Сближава се с Лусия, за да я накара да отвори отново закрито дело. Изглежда на добър дядо и жертва на една измама, но се оказва, че крие големи тайни от миналото. Стига до Лусия чрез внука си Диего, неин ученик.

Орасио Мурган

Изпълнителен директор на най-голямата медийна група в страната. Активно е участвал във военното управление през 70-те години, а сега е обсебен от идеята да осуети разследването на Лусия. Страда от болест на гърлото, облича се елегантно и мисли, докато гледа през прозореца. Поддържа добри отношения с Кастаньино, изпълнителен директор на друг вестник и бивш партньор на премеждията му през 70-те. Освен това ненавижда Монсерат, единственият от тримата, който може да ги издаде. Доверява се на секретаря си и поддържа властта си чрез заплахи.

Маркос Гонсалес Гава

53-55-годишен, съпруг на Лусия. Много известен и високоплатен психолог. От известно време се занимава с литература и се е опитал да публикува свой роман, но е отхвърлен, защото, както изглежда, не предлага нищо интересно. Преди е публикувал книги по психология, една от които е приета много добре в академията и има връзка с измъчванията по време на военна диктатура. През 70-те години Маркос е бил млад войник, който не е имал висок пост. Сега той е много уважаван и предпочитан, в кабинета му постоянно има опашка от хора. Обожава да бъде със семейството си, а събота вечер обича да излизат двамата със съпругата си и няколко други семейни двойки на театър или на ресторант. Когато започва разследването на Лусия, животът му се усложнява. Връща се ревността от онази епоха и манията на Лусия да успее и да блесне като по-добрата от двамата.

Лидия Ескудеро

Голяма жертва на престъпления през 70-те години. Лидия е вдовица на Давид Голдбарт. Изпада във финансово затруднение, без да подозира какво се случва около нея и преди всичко, отказвайки да предаде компанията. Притисната от семейството на съпруга си, военното управление и приближените на съпруга си, тя е принудена да се откаже от компанията в замяна на нищо. Безумно влюбена и разкъсвана от болка, тя е била задържана, измъчвана и насилвана. След време е освободена, отгледала е дъщеря си. В настоящето, тя има връзка с Давид и има доста сложна връзка с дъщеря си, изпълнена с конфликти.

Източник: www.elpactotv.com.ar , es.wikipedia.org/wiki/El_pacto