Дамата и работника (Dama y Obrero)

Хулио Улоа е младеж, който до сега е имал много малко късмет в живота. Направил е всичко, като да се захваща с каквато и да е работа или с първата, която му попадне. Бил е помощник на дърводелец, научил се е да ремонтира коли в един автосервиз, боядисвал е стени и се е грижил за затворени къщи през зимата. Годеницата му – Мирея, е бедна девойка, която винаги е работила усилено и се е научила да бъде предприемчива, въпреки катастрофата, която я е приковала в инвалидна количка.

От друга страна, Игнасия Виявисенсио е дипломиран инженер и понастоящем работи в строителната компания „Омега“. На път е да се омъжи за Томас Аумада – по професия архитект, който е бил неин преподавател в университета, а сега е собственик на строителната компания „Омега“.

Двамата професионалисти са се захванали с най-амбициозния и важен работен проект в живота им: изграждане на важна бизнес сграда. В личен план, дата на сватбата им наближава, както е програмирано предварително. Но нещо ги изнервя. Скоро започват да виждат своите дефекти и констатират, че връзката, която поддържат, е по-скоро като между роднини. Малко по малко положението се влошава и се превръща в кошмар за Игнасия, която не знае как да избяга, въпреки че е убедена, че вече не е влюбена.

Погълната от задълженията си като бъдеща съпруга, годеница и професионалист, Игнасия забравя да плати много важна застраховка на един от обектите и Томас, осъзнавайки грешката ѝ, се изправя срещу нея. Двамата се скарват жестоко, докато една силна мъжка ръка не се намесва и хваща грубо ръката на Томас. Като вдига поглед, Игнасио открива Хулио. Привлекателен младеж, който има необуздано и дивашко излъчване.

След тази намеса, Игнасия се отправя към плажа, за да се възстанови след караницата. И отново, вдигайки поглед открива едно лице и едни очи, които вдъхват доверие. Това е Хулио. Не се разпитват за подробности от живота, просто решават да се насладят на момента. Привличането е взаимно. И без те самите да успеят да го избегнат, приключват този ден с очи, изпълнени с любов, която изпитват един към друг.

В деня на започване на обектите, дърводелци, бояджии и зидари се разполагат по терена, на който ще се издигне новата сграда. Игнасия е там, за да ги приветства. По време на представянето, един чифт очи се фокусира върху нея. Един много познат поглед, който парализира сърцето. Сред работниците е Хулио, с лопата в ръка и каска на главата.

Хулио е просто още един работник. Един мъж, който за да спечели допълнителни пари, работи по къщите на плажа... или от време на време работи като градинар, бояджия или механик. Игнасия е шефката, богаташка, успяла жена. Разликата между тях е огромна, непреодолима и дълбока. Но страстта е по-силна и това, което и двамата разбират е, че трябва да опитат да не бъдат разделени.

Скандалът е огромен: сред богатите и сред бедните. Между семейството на Игнасия и това на Хулио. И докато се сближават все повече, постоянно се появяват нови пречки, които им показват, че тази любов е невъзможна...

Източник: www.teleseries.cl , www.tvn.cl