Когато се влюбиш (Cuando me enamoro)

„Cuando me enamoro“ е теленовела, изпълнена със страст, любов, неприязън, срещи и раздели; за лоши намерения, предателства и отмъщения!

„Cuando me enamoro“ е непокорността, която е предизвикана от липсата на контрол над собствената воля, когато се появи любовта. Защото когато любовта успява да завладее някого, няма начин да доминира или да бъде елиминирано, нито дори да се бори срещу самия себе си, няма как да накараме това чувство да изчезне. Точно това се случва с главните герои в тази история: Рената и Херонимо, които се изправят пред дилемата да мразят любовта, която се е родила между тях...

„Cuando me enamoro“ е историята на една влюбена жена, която се омъжва за един мъж, който е решил да отмъсти за смъртта на своя полу-брат, нещо, което, както се подразбира, тя не знае.

Херонимо се запознава съвсем случайно с Ренато и остава заслепен от нейната красота на първо място. Без да знае нейната истинска самоличност, между тях се появява една голяма любов, която ги бележи живота им.

Съдбата и интригите на Хосефина и Роберта са причината Херонимо да вярва погрешно, че Рената е имала връзка с полу-брат му Рафаел и че той, чувствайки се предаден и използван от нея, се е самоубил.

За това, Херонимо се заклева пред гроба на Рафаел, че неговата смърт няма да остане ненаказана и въпреки дълбоката любов, която изпитва към Рената, той я излъгва и решава да я накара да страда заради предполагаемата болка, която е предизвикала в брат му.

С развитието на историята, Херонимо се среща с личността, която си е играла с чувствата на Рафаел и разкрива, че виновниците брат му да си пусне куршум са били Роберта и Хосефина, големите злодейки в историята.

Рената и Роберта са сестри пред всички, но съществува една голяма тайна около раждането им. Двете вярват, че майка им е Хосефина, но тя е майка само на Роберта, която в пристъп на гняв и от алчност е откраднала от майка й.

Хосефина и Роберто са били любовници на времето. Тя е забременяла по същото време, когато и съпругата му Рехина. Когато Хосефина е открила, че Роберто би защитил само своята законна дъщеря и за да попречи на Роберта да не се възползва от наследството и състоянието, решава да вземе другото дете, за да си отмъсти. Хосефина е представила дъщерята на Рехина като своя собствена, за да я използва и когато навърши 25 години и получи парите, да ги раздели с нея.

И така, с една нескончаема болка, Рехина Соберон е посветила живота си в търсене на дъщерята, която са й откраднали. С времето, животът й предоставя нова възможност в лицето на Антонио, с когото открива любовта отново. Антонио е добър мъж, който й предлага помощ и стабилност, за да може да вложи цялата си енергия в издираването на дъщеря си...

Персонажите:

Херонимо Линарес

38-годишен мъж със стегнато тяло, задълбочен поглед и много мъжествено присъствие. Изпълнен с добри чувства, поемащ задълженията си, директен и уверен. Полу-брат на Рафаел Фернандес, който се предполага, че се е самоубил заради отхвърлянето на Рената. Той е много интелигентен, стратег и може да бъде студен, да се контролира. Притежава благородно сърце, не понася несправедливостта и може да бъде всеотдаен и нежен човек. Когато научава за самоубийството, Херонимо решава да отмъсти.

Рената Алварес Мартинес

Красива и чувствена жена. Знае как да се наслаждава на живота, обича да танцува, да язди кон като амазонка, харесва доброто вино и не приема никаква форма на несправедливост. Талантът й е помогнал да заеме важен пост в семейната компания. Любовта, която изпитва към Херонимо, я кара да изгуби главата си, дори до някъде своето достойнство, но е способна да премине всички трудни препятствия и да покаже характерът и решителността, които са част от нейната личност.

Роберта Алварес Мартинес

Красива жена с изваяно тяло, която знае как да показва понякога слабост. Кара семейството си да повярва, че има болно сърце. Двулична е – пред семейството си се представя като слаба, наивна и девствена, но в отношенията си с мъжете знае как да се раздава и е много страстна. Непокорна, импулсивна, нетолерантна и капризна. Съперница на сестра си Рената в любовта. Способна е да се бори за любовта на Херонимо и прави всичко възможно, за да остане с него.

Матилде Лопес

Жена от село, привлекателна и самоуверена. Директна, силна и вярна към шефовете си. Наперена, тя няма страх от никого и от съвсем малка е била принудена да защитава своята територия. След като открива любовта в Херонимо, умът, тялото и сърцето й вече си имат господар. Това чувство я подтиква да извърши неща, които не могат да бъдат оправдани от никого, но тя е убедена, че в любовта, както и на война, всичко е позволено.

Рафаел Гутиерес

Мъж с благородно сърце, вярва в хората и е възпитан в силни морални принципи. От любов е способен да открие нови пътища и да поема отговорност за своите действия. Бори се срещу класизма и несправедливостта. Привлекателен и много очарователен, той е солидарен с работниците си.

Матиас Мотерубио

Образован в най-добрите училища, с класа и стил. Разводът на родителите му го е белязал и от много време живее с неприязън към баща си, но времето ги кара да помъдрее. Има един основен дефект – прекалено ревнив е и обсебващ към хората, които обича. Въпреки това, на него му липсва характер, за да се бори за това, което желае и по-специално – за любовта си към Рената.

Aгустин Дунант

Много привлекателен мъж, с европейски произход, неговата страст е лозарството. Агустин е разрешил финансовото си положение. В селото е познат като Агустин - Красавеца и се радва на успех сред жените, докато не среща Рената. Притежава сила, също като Херонимо, с когото се бори за вниманието на Рената.

Рехина Соберон

Красива и забележителна. Добра жена, която е посветена на алтруистични дейности. Изрядна домакиня. Омъжила се е много млада за Роберто и има една дъщеря от него. Когато съпругът й умира, на следващият ден й открадват малката дъщеричка. Тя посвещава живота си в издирването й. Дава защита и любов на сирачета като по този начин реализира майчинската си любов.

Гонсало Монтерубио

Работлив мъж, той е успял да си проправи пътя сам и да натрупа голямо състояние. Занимава се с внос-износ и в началото бизнеса му е бил малък, но сега е един от най-големите и успешните. Гонсало се е омъжил за Алина и двамата имат един син – Матиас. Когато той навлиза в юношеството, бракът изпада в криза и двамата решават да се разведат. След време се запознава с Хосефина и дъщерите й, на които дава името и любовта си.

Хосефина Алварес

Жена с порочно сърце. На пръв поглед тя е фина жена, с класа, но зад това се крие една жестока, доминираща жена, водена от низки инстинкти, която е способна да убива, за да не се излага на риск нейната финансова стабилност. Хосефина е амбициозна жена и не се интересува от никого, освен от себе си и това как да постига целите си. Тя не изпитва нищо дори към собствената си дъщеря.

Констанса Монтерубио

Щастливо омъжена за Онорио, но не може да има деца. Солидарна жена, която е помогнала на брат си, когато е започнал своя бизнес с износа. Така се е запознала и с Онорио, който е бил счетоводител на компанията, влюбила се е в него и се е омъжила за него. Констанса никога не е гледала с добро око на връзката между Гонсало и Хосефина, тъй като винаги я е смятала за кариеристка, която е способна да се продаде на онзи, който даде най-добра цена. Обожава Рената и не разбира как една толкова добра девойка може да е дъщеря на толкова фриволна и повърхностна жена.

Инес Фонсека

Жизнена, позитивна, предприемчива и динамична. Алтруист по природа и вярността и солидарността са най-големите й добродетели. Най-добра приятелка на Рехина, тя отдава сърцето и душата си на центъра „La Esperanza de Regina“, на който е съоснователка. Животът не се отнася добре с нея – тя открива, че синът й страда от левкемия.

Карлос Естрада

Открит, директен и позитивен. Роден в семейство от средната класа, той знае, че може да успее в живота само чрез работа. Запознал се е с Херонимо, докато е пребивавал в Испания и от тогава между тях съществува искрено приятелство.

Онорио Санчес

Мъж, който изглежда добре, работлив, честен и успял. Той е натрупал състоянието си с много труд и съдружие с Гонсало Монтерубио.

Д-р Алваро Несме

На външен вид той е любящ, щедър, стабилен и щастлив, но Алваро живее в истински ад заради алкохолизма, от който страда. Той живее в противоположности – неговата здрава страна е чудесна, но болната му страна е разрушителна и мъчителна.

Антонио Ириондо

Зрял и привлекателен. Преживял е целия си живот в света на бикоборството. Сега е пенсиониран тореро, но когато е бил на върха на кариерата си, съпругата и децата му са претърпели самолетна катастрофа, при която са умрели.

Ласаро Лопес

Управител и доверено лице в имението „La Bonita“. Обича земята и селото. Винаги знае къде е неговото място и приема с достойнство мястото си на слуга. Той е мъж, на когото може да се има доверие и притежава добри чувства. В имението работи заедно с по-малката си сестра Матилде, която упреква, но и защитава като по-голям брат.

Карина Агилар де Несме

Обучена в старите норми, тя с времето се е научила да се радва на живота, който й предлага нейния съпруг. Преди да се омъжи, тя е била в Ласаро – обикновен селски мъж. Но с времето се е научила да обича съпруга си.

Източник: www.esmas.com