Екстремни сърца (Corazones extremos)

Това е история за любовта на двама тинейджъри – Исмаел Монтес (17) и Елисабет Капелети (16), които въпреки всички проблеми, генерирани от една древна вражда, която се подклажда от семействата на двамата през годините до наши дни, накрая успяват да се преборят, за да постигнат своето пълно щастие.

Историята се развива в контекста на практикуване на екстремни спортове като мотокрос, конна езда, скайтинг, скално катерене и различни видове изкуства като театър, музика и танц.

Основна сцена, на която се развиват действията, е клуб Алфа, който се ръководи от Хусто Марвал, който налага програма за развитие на спорта и културата. Клубът се е превърнал в център, където се събира голяма група младежи. Някои от тях са много близки приятели на Исмаел, като Александър, Тоби, Рафаел и Естрея. Те не са добре приети от групата на Освалдо (братовчед на Елисабет, който се грижи омразата на семейство Монтес да не изгасне), в която са Поло, Мемо, Фабиола и Рита.

От друга страна, в бара ходи Сандра, която се вманиачила по идеята да бъде с Исабел и заради това вижда в Елисабет своя основна съперница, която трябва да отстрани от пътя си. За целта си, тя се съюзява с приятелките си Синтия и Роксана, които са нейни съотборници по езда.

В историята се намесва и самотния Рики, който винаги е бил влюбен в Елисабет. Той е открил в музиката утеха от несподелената си любов.

В историята присъства и детска сюжетна линия. Карлитос, Леито и Хенова допринасят за фантастичната нотка в новелата.

Родителите, Есекиел и Ерминия Капелети и Фернандо и Хосефина Монтес, откриват доказателства за дълбоката любов, която изпитват децата им и си дават сметка, че са допуснали голяма грешка като са подхранвали древната вражда между двете семейства. Това подтиква и двете семейства да направят стъпка към сдобряване като приемат по най-добрия начин годежа на Исмаел и Елисабет, които имат цял един живот пред себе си, за да изградят щастието си.

Източник: www.venevisioninternational.com , www.venevision.net