4x4 (Atracción x4)

„Atracción x 4" разказва историята на две семейства от различни социални класи, които заради жизненоважни въпроси и съдбата се събират и споделят приключения, романтика и битки на подрастващите и възрастните.

Хамлет Лакале е създал музиката за песен за жената, която е предизвикала най-голямото разочарование: Летисия Рокатаглиата Балбуена. Изминали са двадесет години и тази песен е била изпята и записана от най-известните музиканти на света.

Неискрен приятел на Хамлет, Гонсало Милохас му е откраднал две съкровища: музикалната тема, превръщайки я в хит, от който става милионер, и неговата голяма любов, Летисия, за която се е оженил.

От този ден, лошият късмет в професията преследва Хамлет, въпреки че той продължава да е простодушен и печели прехраната си заедно с дъщерите си и една група от приятели като пее в музикалната банда „Patota Tropical". След като е останал вдовец, той се грижи за трите си дъщери, които обожава и подкрепя безрезервно.

Историята се развива в две плоскости.

В едната са възрастните, с Хамлет и неговата борба да си върне онова, което е негово. Там се изправя срещу Гонсало, който защитава това, което е придобил по нечестен път. А Летисия отново се среща с Хамлет, от когото тя пази най-хубави спомени и също така е причината за неговото най-голямо разочарование.

В младежката плоскост, дъщерите на Хамлет и доведените синове на Летисия предизвикват съдбата и споделят авантюри и романси, докато се опитват да се приспособят един към друг въпреки различния им начин на живот. Момичетата имат като цяло по-скромен и инфантилен стил. Момчетата постоянно им повтарят, че са деца и ги карат да видят колко много ги превъзхождат. Въпреки големите различия между младежите, те трябва да преодолеят всичко, за да споделят една съдба.

Персонажите:

Хамлет Лакале

Баща на три дъщери. Неуспял и измамен музикант. Хамлет е мечтател и се притеснява много за трите си дъщери - Нина, Малена и Паула. Въпреки неуспеха си като музикант, той продължава да е обикновен и простодушен. Хамлет пази тайна, която може да го превърне в милионер.

Нина Лакале

Нина е най-голямата дъщеря на Хамлет Лакале и сестра на Малена и Паула. Свободолюбива и мечтателна, тя преследва съдбата си, дори и да греши. Много чувствителна, Нина се бори за един по-добър свят.

Малена Лакале

Дъщеря на Хамлет Лакале и сестра на Нина и Паула. Малена обича и мечтае за компютри и всичко, което може да се прави на тях. Тя се превръща в ключа, който позволява на баща й да открие истината.

Паула Лакале

Дъщеря на Хамлет Лакале и сестра на Нина и Малена. Тя притежава най-силния авантюристичен дух от трите. Паула е спортистка, тренира бокс и футбол. От сестрите, тя най-малко се интересува от музика. Паула е съучастница на сестрите си във всичко.

Летисия Ракатаглиата Балбуена

Мащеха на три момчета: Франсиско, Кето и Пабло. Летисия се определя като справедлива жена, отдадена на семейството. Летисия се доверява напълно на своята половинка, за когото вярва, че познава отлично. Придържа се към здравословния начин на живот и изповядва идеите за опазване на планетата. Пази прекрасни спомени от Хамлет, за когото се е превърнала в най-голямото разочарование.

Франсиско Милохас

Най-галантния от тримата братя. Франсиско е истински кавалер, а девойките падат в краката му. Обича да се хвали и да преувеличава, но е благороден. Той поема бизнеса от баща си и поема отговорността за музикалния магазин, където се запознава с Нина Лакале, която променя начина му на мислене. Франсиско обича музиката и иска да стане певец.

Пабло Милохас

Брат на Кето и Франсиско. Най-грациозния от тримата братя. Пабло иска да бъде като големия си брат, Франсиско, но нещата не му се получават така, както ги планира. Основната цел в живота е да се среща с момичета. Пабло обича да танцува и да се забавлява. Недисциплиниран, благороден и упорит младеж в своите стратегии.

Кето Милохас

Брат на Франсиско и Пабло. Най-големият мечтател от тримата и най-поетичния. Готов е да приеме, че Летисия не е лош човек, а е благородна жена, която иска само най-доброто за него и братята му. Кето е голям композитор и постоянно се противопоставя на баща си, за всичко.

Източник: www.atraccionx4.tv