Квартална любов (Amor de barrio)

Всичко започва в колоритния квартал Ла Лагуния. Изпълнен с живот, с магазини и много движение, това е място, където живеят най-различни персонажи, които идват и си отиват. Сред тях е Палома, главната героиня в тази история, която е представител на хората, които работят упорито и които споделят надеждата, нетърпението и борбата да осъществят своите мечти.

Палома, заедно с Лаура, желае да открие истинската любов до мъж, който да я обича, уважава и цени. И двете ще открият тази голяма любов в лицето на Даниел Маркес Лопесрейна и Раул Лоперсейна Сиснерос, двама братовчеди.

Никой от тях не подозира за тъмното минало на Каталина Липесрейна, която е наранила своите близки. Когато научават истината, четиримата трябва да се борят, за да спасят любовта си, изправяйки се срещу омразата и злобата на тази зла жена.

Палома учи последен семестър по Право и е убедена, че истинската любов съществува. Най-големият ѝ проект е да се превърне в добър адвокат и да помага на онези, които са споходени от несправедливост. Но кой ли е можел да подозира, че първият ѝ случай – жена, осъдена за престъпление, което не е извършила, ще бъде нейната собствена майка – Бланка Естела, която Палома е приемала за мъртва, просто защото баща ѝ е твърдял винаги това.

Лаура води тежък живот, който я е превърнал в твърда и амбициозна. Тя би искала да стане богата жена. От малкото неща, които ѝ е казала майка ѝ, Лаура вярва, че е дъщеря на богат и властен мъж, когото иска да срещне. Истината, обаче, я кара да си отвори очите и да постигне мечтите си с усилена и почтена работа и истинската любов.

Освен че учи, Палома е сервитьорка в ресторанта „Мексиканеца“, докато Лаура работи като гардеробиерка в нощен клуб наречен „Светулка“, близко до мястото, където работи Палома. По този начин, двете плащат за образованието си. Освен това, Палома помага с разходите на близките си.

В „Мексиканеца“ ходят хора от квартала, както лекарите и медицинските сестри, които работят в болницата, която се намира наблизо. Сред тях е Д-р Даниел Маркес Лопесрейна, син на богатата вдовица Каталина Лопесрейна де Маркес, която е отговорна за нещастията на Бланка Естела – майката на Палома, и Роса – майката на Лаура.

Съдбата се е заела да срещне тези три жени чрез любовта на децата им, за да излезе наяве цялата истина.

Палома се влюбва в Даниел от пръв поглед. Мисли, че е беден, също като нея, без да подозира чий син е той – на жената, която е вкарала майка ѝ в затвора.

И освен това, Даниел е брилянтен медик, с благородни чувства и много красив млад мъж, когото Каталина манипулира както си иска. На Даниел му писва да бъде марионетка в ръцете ѝ и решава да се освободи, въпреки че това означава да се откаже от семейното богатство.

От друга страна, Лаура се влюбва в Раул Лопесрейна – администратор на компании, който пристига от Лондон, за да поеме компанията на баща си – Ариел Липесрейна, която е на път да фалира. Въпреки че любовта не влиза в плановете на Раул, когато се запознава с Лаура, започва да променя начин си на мислене и се отдава изцяло на любовта. Проблем се появява, когато Лаура повярва, че Ариел е неин баща, а това означава, че Раул е наполовина неин брат.

„Светулката“ е нощен бар с музика на живо, а някои жени успяват да танцуват се мъжете, които посещават това място. Това прави Тамара Алтамирано де Лопесрейна, която през деня е истинска дама, уважавана съпруга на Ариел, но през нощите се превръща в съблазнителка. Този двойнствен живот може би се дължи на недоволството от импотентността на Ариел, който продължава да обич и да си спомня Роса, майката на Лаура.

В бара работят Роса Ариага, майката на Лаура, и Едмундо Васконселос, съпругът на Роса и пасток на Лаура. Той също си има тайни, които малко по малко се разкриват...

Източник: www.televisa.com