Луната ми каза (A Lua me disse)

Елойза опознава обратите на съдбата много млада. На 16 години, младата жителка на Беко да Бауика е представена на богата Режина Бенате, съпруга на Аролдо, един от двамата собственици на Banco Benate Bogari. Не след дълго Елойза приема да работи като бавачка на малката й дъщеря Бранка, която е само на пет години. Но съдбата е подготвила изненада за нея, изправяйки на пътя й Рикардо Богари, син на съдружника на Аролдо в банката.

Връзката между принца и обикновената девойка много прилича на приказка, докато Елойза не разбира, че е бременна. Майката на Рикардо, Естер Богари, не приема сина й да се ожени за Елойза. След силен спор с Естер, Рикардо умира при трагична автомобилна катастрофа. Без подкрепата на семейство Богари, Елойза разчита на родителите си Дива и Алберто, сестра си Маризиня и зет си Аженор, за да продължи напред. Въпреки че парите не падат от небето, семейството помагат с всичко на Елойза, за да може тя да завърши образованието си и да отгледа малкия Артур.

Десет години по-късно, Елойза е изградила живота си отново и е станала дясната ръка на Адемилде в магазина й. Но Естер никога не е забравила за смъртта на Рикардо, за която обвинява Елойза. Естер иска да си отмъсти и за целта концентрира всичките си усилия, за да получи попечителството над внука си. Но съдбата не спира да поднася изненади и изправя на пътя на Елойза другия син на Естер, Густаво. Когато среща отново своя бивш девер, тя заема позиция във връзка му със сина й, който дори не носи името на баща си. Густаво, от своя страна, никога не се е опитвал да се сближи с племенника си, тъй като не е искал да повлияе на емоционалното състояние на майка си.

Признавайки своята слабост, Густаво моли за прошка Елойза за лошите думи и двамата провеждат един много искрен разговор. Напрегнатата обстановка се изчезва и двамата забравят за различията. В момента на раздяла, Густаво не може да избегне импулса да целуне Елойза. Една сладка целувка, след която скритите желания излизат на повърхността. Елойза е разтърсена от тази целувка и започва постоянно да мисли за Густаво. Двамата знаят колко сложно ще е да изживеят тази любовна история. Дори и факта, че друг мъж се опитва да спечели сърцето на Елойза. На скоро пристигнал в града, мистериозният Тадеу прави всичко възможно, за да спечели Елойза и малкия Артур.

Източник: www.teledramaturgia.com.br