Вики Ернандес (Vicky Hernández)

Пълно име: Вики Ернандес Салседо (Vicky Hernández Salcedo)
Месторождение: Кали, Колумбия
Родители: Сесилия Салседо (Cecilia Salcedo)

Рейтинг:  9.00  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Вики Ернандес е колумбийска актриса, която със своя силен характер е оставила собствен отпечатък в колумбийското изкуство.

Когато е едва на три години, майка й, която е преподавател по литература, решава да се преместят в Богота, за да могат дъщерите й да получат нужното образование. Преди да навърши 6-годишна възраст, Вики става част от детската театрална група „Grupo Escénico Infantil“. По това време телевизията в Колумбия тъкмо прохожда и това е идеалният момент за малката Вики, за да се появи на малкия екран и заедно със сестра си участват в първите детски телевизионни предавания.

Много млада участва в създаването на Teatro Arte Popular заедно с Карлос Хосе Рейес (Carlos José Reyes), Семира Йепес (Celmira Yepes), Карлос Пероцо (Carlos Perozzo) и др., а по-късно - Casa de la Cultura, който сега е познат като Teatro La Candelaria.

Между 1968 и 1976 година живее в родния си град Кали, но се завръща в столицата, вече като утвърдена преподавателка по драматични изкуства.

В киното дебютира през 1982 година с роля във филма „Paradiso del trópico“.

Благодарение на прекрасните си превъплъщения в различни роли – от жарка жителка на крайбрежните райони до студена и хладнокръвна столичанка, от монахиня до проститутка, Вики Ернандес се доказва като голяма актриса в Колумбия и една от най-популярните жени от XX век в родината си. 

Източник: www.colarte.arts.co