Саул Лисасо (Saúl Lisazo)

Пълно име: Саул Густаво Лисасо Оскоиди (Saul Gustavo Lisazo Ozcoidi)
Дата на раждане: 1 Юни 1956 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Лос Толдос, Буенос Айрес, Аржентина
Родители: Саул Хосе Лисасо и Арасели Оскоиди
Близки: братя и сестри - Мария Фернанда, Арасели, Алехандро, Маурисио и Ванина
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Моника Виедма (от 1983 г.)
Деца: дъщеря Паула (р. 1999 г.) и син Мартин (р. 2003 г.)
Височина: 175 см

Рейтинг:  6.91  (138 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Това съвършено произведение на Бог се е появило на бял свят през красивото аржентинско утро на първи юни 1956 година под красивото име Саул Густаво. Родил се е в живопосния град Лос Толдос в провинцията Буенос Айрес в Аржентина. Има пет братя и сестри: Мария Фернанда, Арасели, Алехандро, Маурисио и Ванина.

Всеки съвършен мъж си има някакъв недостатък: или си има годеница, или е решил да стане свещеник... или е женен, като Саул, за нещастие на всичките си почитателки. Щастливката е бившата испанска манекенка Моника Виедма, с която се запознава в една дискотека в Мадрид. През 1999 година тя го прави татко на едно малко ангелче, Паула, а през ноември 2003 година го превръща в горд баща на син, Мартин.

Една от страстите му, да не кажем най-голямата, е футбола. Този спорт толкова го е завладял, че в продължение на 10 години играе за различни отбори като отбора на Sarmiento, Atlanta, Beveren и Matina. Също така играе и в Бразилия за Juventus. Саул е имал мечта да играе в големия футбол, но травма през 1983 година го принуждава да се откаже от любимия спорт и тогава решава да се пробва като модел.

През 1988 година започва да учи актьорско майсторство в Испания към курс на аржентинската актриса Кристина Рота. След две години и половина той е готов и през 1989 година има възможността да покаже своите умения – игралният филм „El Regreso a la Isla del Tesoro“. През 90-те години Саул отива в Мексико сити, където става рекламно лице на производител на алкохол, което го прави световно известен. Докато е в Мексико, той играе в театър „La Fierecilla Domada“ и „Tartufo“.

Първата теленовела, в която участва, е „Amor de Nadie“ през 1990 година, в която си партнира с Лусия Мендес. Трябва да се отбележи, че по това време работи и в „Tiempo de Campeones“. След участието в различни теленовели, Саул изчезва от света на телевизията повече от три години, но за радост на почитателите си, той се завръща с ролята си на Хуан в теленовелата „Огнена кръв“ („Gitanas“).

Източник: saullisazo.cjb.net , www.alma-latina.net