Муриел Санта Ана (Muriel Santa Ana)

Дата на раждане: 13 Юли 1970 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Родители: Мабел Гонсалес (Mabel González ) и Уолтър Санта Ана (Walter Santa Ana) - актьор

Рейтинг:  9.14  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Муриел Санта Ана е аржентинска актриса и певица. Печели слава през 2007 година с персонажа си Грейс, най-добрата приятелка на Лола в комедията „Лалола“. През 2009 година получава шанса да изиграе първата си главна роля в теленовелата „Среща с непознат“.

Муриел се включва в музикално-театрална експериментална рок-поп група с още 5 известни аржентински актьори – Майк Амигорена, Лусиано Бонано, Мариано Торе, Хулиан Вилар и Виктор Маларино, наречена „Ambulancia“.

От съвсем малка, Муриел Санта Ана учи фламенко, танго, керамика, флейта, италиански и пеене. До 18-годишна възраст мисли да стане преподавателка, докато накрая започва да учи театър с една приятелка в школата на Агустин Арецо (Agustín Arezzo). В началото участва заедно с баща си в различни театрални постановки, но с времето се отделя и започва да работи с различни режисьори.

През 2005 година влиза в телевизията, препоръчана от Луис Брандони (Luis Brandoni) и е очарована от персонажа си Венера в теленовелата „Una familia especial“, в която се запознава с Майк Амигорена, който кани Санта Ана да стане част от музикалната група, която е сформирал през 2003 година.

Следващата година участва в друга романтична комедия - „Juanita la soltera“. Въпреки всичко, тя става популярна с ролята на Грейс в комедията „Лалола“. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Muriel_Santa_Ana