Матиас Новоа (Matías Novoa)

Пълно име: Матиас Новоа Бургос (Matías Novoa Burgos)
Месторождение: Валпараисо, Чили
Родители: Алехандра Бургос Асанкот (Alejandra Burgos Azancot) – актриса
Близки: брат и сестра
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Даниела Кастийо (Daniela Castillo) – певица

Рейтинг:  10.00  (3 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1980.

Матиас Новоа е чилийски модел и актьор. Учил е за инженер в родината си, Чили, но се оказва от следването си, за да се отдаде на актьорската професия. Спечелва голяма слава през 2006 година, когато се жени за чилийската певица Даниела Кастийо (Daniela Castillo), с която малко след това се развежда.

Отива в Мексико на гости на свои роднини и остава там, за да развие своята кариера на актьор. Учи в актьорския център на TV Azteca и работи предимно за този канал. Известно време е бил модел в Маями, но се отказва от дефилетата. Дори и след успеха си като актьор, той продължава да получава и, от време на време, да приема предложения за участия в различни рекламни кампании.

В свободното си време не обича да спи, но обича да спортува, да излиза с приятели, да глези домашния си любимец – котарака Пипо. Мечтае в бъдеще да се снима в Холивуд, да работи с Тарантино и с актьори като Дъстин Хофман, Джони Деп, Скарлет Йохансон и Пенелопе Крус. В личен план, мечтае да създаде семейство с поне три-четири деца.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Matías_Novoa