Циганка (Zingara)

Историята започва в едно имение. Имението принадлежи на семейство Перес Кампана. Притежание е на Рубен Перес Кампана и майка му, Хилда. Рубен е женен и има дъщеря, Палома.

Съпругата на Рубен умира и той се жени отново за Дора Висконти (братовчедка на Селесте Тереса Висконти). Те имат дъщеря, Норма. Тогава Рубен умира и Палома наследява цялото му състояние, което включва издателство и половината къща (другата половина наследява Хилда).

Палома заминава на круиз с Дора и с най-добрия приятел на Рубен, Арсиеро, който е настоящият приятел на Дора. Палома пада от яхтата и изчезва. Обявяват я за умряла. Само Хилда вярва, че Палома е жива.

Минават 5 години и тогава започва сериала. Дора и Арсиеро се готвят за сватба. Норма също се готви да се омъжи за Хулиан - богат плейбой, който се занимава с модна агенция.

След период от 5 години от както е изчезнала Палома, по закон нейното имущество минава в ръцете на най-близките й родственици. В случая това е Норма. Дора и Арсиеро нямат търпение да сложат ръка върху парите. Точно в този момент става ясно, че точно те са блъснали Палома от борда преди 5 години...

В една различна част на Буенос Айрес живее едно циганско семейство. Бабата, Мирта, заедно с внуците си - Стиева, Дара и Сивинка. В действителност, Сивнка не е точно внучка на Мирта. Мирта я е открила преди няколко години почти умряла на брега и я прибира при себе си. Стиева е влюбен в Сивинка, но само Мирта знае това.

Както по-късно става ясно, Сивинка е всъщност Палома. Палома не е умряла, просто си е ударила главата лошо и е загубила паметта си.

Сивинка и Дара обикалят по улиците и правят предсказания за бъдещето на хората. Така Сивинка среща Хулиан. Както и да е, тя забелязва на ръката му, че около него витае смъртта. Тя го преследва дни наред, защото се притеснява, докато Мирта и Стиева забелязват около нея мъж, който не е циганин. Сивинка се уверява, че около него не витае смърт, но се влюбва в Хулиан, което ядосва още повече Мирта и Стиева. Хулиан се хваща на бас с приятеля си Панчо (Франсиско), че "ще успее" със Сивинка.

Пачно се опитва да предупреди Сивинка, но тя не се вслушва в никого и избягва с Хулиан, само за да се събуди сама на сутринта в празна хотелска стая, в леглото, с разбити илюзии за голямата любов, Хулиан.

Семейството й отказва да й прости, но въпреки това Мирта й позволява да остане да живее с тях, но като прислужница. Мирта се отнася със Сивинка отвратително и не престава да я унижава.

Един ден Сивинка попада в автомобилна катастрофа и си удря главата. Тя се завръща в иманието като Палома, без да разбира, че са минали 5 години... Временно тя забравя за живота си като циганка.

В имението тя се изправя срещу Дора, Арсиеро и Норма, които искат смъртта й, за да й отнемат всичко. Но най-ужасното е, че трябва да се изправи срещу Хулиан, който освен всичко друго, е баща на бъдещия й син...