Грозната Бети (Yo soy Betty la fea)

Това е историята на момиче на име Беатрис Аурора Пинсон Солано. Тя е талантлива икономистка, но на външен вид не е привлекателна. Бети разбира, че не представлява интерес за мъжете. От мъжете тя получава само разочарования. Постепенно тя привиква с мисълта, че до края на своя живот ще остане сама. Поради това, докато нейните връстници ходят по дискотеки, тя отдава силата и емоциите си на ученето, като по този начин се подготвя за професионална кариера.

След многобройни опити да започне работа по специалността, Беартис приема предложената ѝ работа като секретарка на Армандо Мендоса, новоизпечен богаташ, собственик на най-голямата фирма за производство на модни дрехи. Тази работа е много под нивото на специализацията, но Бети разбира, че по-добра възможност едва ли ще ѝ се отвори. Тя решава да започне от самите низини с надеждата, че някой ден ще заеме мястото, което ѝ се полага.

Животът на Беатрис рязко се променя, когато тя встъпва в длъжността във фирмата. В сърцето ѝ се заражда любов - силна, но несподелена. Избраникът на Беатрис е Армандо Мендоса, нейния непосредствен началник. Това е един млад, красив и преуспяващ мъж, който е наследил президентското кресло от баща си. Той е напълно равнодушен към Бети.

Освен това, нейната външност е добър повод за шеги в неговия приятелски кръг. В следствие на това отношение към Беатрис, тя е изпратена в най-далечната стая, която преди е била склад, за да е по-далече от хорските погледи. Тази стая става неин офис и място, където тя развихря въображението си. Бети е щастлива само от факта, че може да е близо до Армандо, да го вижда всеки ден, да изпълнява всяко негово желание, като се старае да не забелязва неговото пренебрежение.

Но изведнъж фирмата изпада във финансово затруднение. Точно тогава Беатрис показва най-доброто от себе си. Благодарение на нейните идеи и предложения фирмата получава шанс да преодолее кризата. Тогава, всеки ден, много часове наред, Бети работи с Армандо рамо до рамо. Като умен човек, той оценява нейните професионални качества. За да повдигне работния ентусиазъм на Бети, една вечер Армандо ѝ се признава в любов и я целува, но е абсолютно неискрен, а има само интерес да спечели. Всъщност Армандо и не предполага какви последствия може да има неговата коварна постъпка. Той попада сам в мрежата, която е хвърлил. Независимо от външността на Бети, той се влюбва лудо в нея. Но го разбира много късно - тогава Бети научава за първоначалните намерения на шефа си. Тя подава оставка и напуска.

Беатрис се връща съвсем друг човек. Тя вече не е срамежливата, непохватна девойка, а една жена, която може да заинтригува всеки мъж...

"Грозната Бети" - това е трогателна история за грозното пате, което се превръща в прекрасния лебед, разказана с голяма доза хумур...