Не вярвам на мъжете (2014) (Yo no creo en los hombres (2014))

А ти вярваш ли на мъжете?!

Мария Долорес е красива девойка, не е заможна, но има благородни чувства. Освен това е борбена и разчита на собствените си сили, за да се справя с трудностите. Притежава изключителен талант в създаването на облекла от висока класа и е наследила това умение от майка си, Есперанса. Когато баща ѝ е убит при едно нападение, тя се запознава с Максимилиано Бустаманте – привлекателен и честен адвокат, който ѝ предлага помощта си.

Въпреки че между Мария Долорес и Максимиално прехвърчат искри, те не се оставят на това зародило се привличане, защото и двамата са обвързани. Той е на път да се ожени за Малени Сантибаьес – девойка от висшето общество, разглезена и капризна, която в действителност не го обича, а е заинтересувана от парите му. Освен това го мами с Ари, нейния тенис треньор.

Мария Долорес е ухажвана от Хулиан, който, въпреки че страда от дегенеративна мускулна дистрофия, се е изправил смело срещу реалността. Той се грижи за майка си, както финансово, така и морално, и работи като счетоводител. Мария Долорес, обаче, винаги е гледала на него като на брат, тъй като са израснали заедно. Нещо повече, тя е влюбена в Даниел Сантибаньес – безскрупулен младеж, който успява да я подведе и да я измами с фалшива сватба и я изоставя на произвола на съдбата, въпреки че е бременна.

Даниел се жени за Ивана Дувал – не толкова привлекателна физически, но брилянтна като бизнесдама. Тя се е захванала да издигне империята Вера Дувал – компанията, която е наследила след като е останала сираче и която се занимава с изискано облекло. В същата компания работи Мария Долорес. Ивана не може да има деца...

От друга страна, Максимилиано приключва годежа си с Малени като открива, че не е жената, за която я е смятал, след като си има любовник.

Мария Долорес се опитва да продължи с живота си и да се погрижи добре за детето си, но Даниел продължава да я тормози и настоява да продължат заедно. Веднъж, когато Даниел се опитва да я изнасили, Хулиан се опитва да я защити и Даниел го убива, но прехвърля вината за убийството на Мария Долорес. Ивана присъства на случилото се, но не казва нищо, защото вярва, че Мария Долорес е зла жена, която е хвърлила око на съпруга ѝ, докато Хулиан е неин любовник.

Мария Долорес ражда в затвора, а Даниел и Ивана ѝ отнемат детето, използвайки закона. Максимилано се заема със случая и прави всичко по силите си, за да докаже, че Мария Долорес е невинна. По време на процеса, двамата се влюбват един в друг. След като е открил каква е Малени, той е очарован от тази жена, която е изтъкана от принципи, достойнство и смелост, които са ѝ помогнали да се изправи след тежките удари и да се възстанови.

Ивана успява да раздели двамата влюбени, когато приема да свидетелства, че Даниел е истинския убиец. В замяна на показанията си, тя настоява Макс да се ожени за нея.

Мария Долорес успява да си върне свободата и започва да се бори неуморно срещу своята съперница, за да си върне детето и мъжа, когото обича. Именно този мъж ѝ е върнал доверието, желанието да обича и най-вече, накарал я е отново да повярва на мъжете.

Персонажите:

Мария Долорес Гонсалес

23-годишна. Красива, свежа, интелигентна, чувствителна и много работлива. Работи като шивачка във фабрика за луксозно облекло. Хората объркват нейната щедрост с наивност, но тя не е глупава, нито наивна. Дъщеря е на Есперанда и Родолфо, сестра на Клара.

Максимилиано Бустаманте

20-годишен. Много привлекателен, чувствен и атлетичен. От баща си Клаудио е научил да бъде справедлив, смел, предприемчив и зрял. От майка си Алма – да бъде нежен, любящ и чувствителен към проблемите на хората в нужда. Невероятен адвокат по наказателни дела, който се бори със сянката на баща си – успешен юрист, но това не му създава проблеми, тъй като се чувства горд с него. Брат е на Леонардо и годеник на Малени.

Даниел Сантибаньес

28-годишен. Много красив, самоуверен, харизматичен и умел манипулатор. Винаги получава онова, което иска и винаги става на неговата. Липсата на бащина фигура във времена, когато най-много е имал нужда, е станало причина да изгради една връзка на любов-омраза и зависимост с майка си. Двамата се ръководят от обич и пари. Брат е на Малени, годеник на Мария Долорес и на Ивана.

Ивана

30-годишна. Ниска, с наднормено тегло, тя се чувства като стара мома, наблюдавана от всички и сравнявана с майка ѝ. Собственица на фабрика за изискано облекло. Малцина знаят колко е умна и способна, благодарение на което е успяла да задържи юздите на управлението в бизнеса. Може би наистина не е толкова красива като майка си. Годеница на Даниел и племенница на Сусана.

Урсула

55-годишна. Елегантна, отличаваща се, красива и с хубаво тяло. Голям сноб е, въпреки че не е родена със златна лъжичка в устата. Или може би, точно заради това, тя ненавижда всички, които знаят произхода ѝ. Тя е вдовица и е обичала много съпруга си, но не обръща внимание на дъщеря си Малени, а изпитва сляпа и безусловна любов към сина си Даниел. Най-големият ѝ кошмар е да не остане на улицата и да премине отново през трудностите, с които е трябвало да се справя пред детските си години.

Малени Сантибаньес

26-годишна. Красива, безкрайно чувствена, кокетка, жестока, надменна. Директна и сурова в коментарите си. Заради състезателния дух, който притежава, тя винаги е привлечена от предизвикателствата и винаги търси начин да изпъкне и да бъде в центъра на вниманието. Непокорна, не се кланя пред никого и не притежава много принципи. Търси в половинката си защитата, която някога е осигурявал баща ѝ. Дъщеря на Урсула, сестра на Даниел, годеница на Максимилиано и любовница на Ари.

Есперанса Гонсалес

50-годишна, въпреки че изглежда много по-възрастна заради несгодите, през които е преминала. Добра съседка, невероятна съпруга за Родолфо и добра майка за дъщерите си Мария Долорес и Клара. Единствената ѝ мечта, освен да държи семейството обединено, е да има шивашко ателие.

Клара

19-годишна. Красива, грациозна, изпълнена с живот, много образована, обективна и с отворен ум. Тя е решена да завърши образованието си, заради което са се жертвали толкова много майка ѝ Есперанса и сестра ѝ Мария Долорес, помагайки ѝ да осъществи мечтите си. Годеница е на Леонардо.

Леонардо Бустаманте

20-годишен. Весел, нежен, любящ и благороден, също като майка си Алма, и толкова умен и точен като Клаудио, но е по-небрежен, а поведението му е непокорно. Избягва формалностите, но не и от отговорностите, въпреки че баща му понякога се държи така. Годеник е на Клара.

Клаудио Бустаманте

55-годишен. Консервативен, дискретен, с традиционни морални ценности. Не е толкова красив като сина си Максимилиано или по-големия си син Леонардо, но притежава силна личност и се облича добре. Съпруг е на Алма и любовник на Исела.

Алма де Бустаманте

50-годишна. Красива, умна и силна жена, която обожава съпруга си Клаудио, но може да бъде много обективна, когато става дума за синовете ѝ Максимилиано и Леонардо. Така че тя не позволява различията между Клаудио и Леонардо да се превърнат в проблеми, които да нарушават семейната хармония.

Исела

22-годишна. Много умна, притежава неосъзната чувственост и животински магнетизъм, който привлича по-голяма част от мъжете. Дълбоко в себе си, тя е едно момиченце, което мечтае да се влюби. Дъщеря на Хосефа, годеница на Орландо и любовница на Клаудио.

Хосефа

60-годишна. Студена, безмилостна, изнудвачка, манипулаторка, която е изпълнена с предразсъдъци към мъжете, които обвинява за сполетелите я нещастия. Никога не е обичала истински дъщеря си Марта, още по-малко пък Исела, тъй като двете ѝ напомнят за любовните неудачи. Само ги използва, за да си набави пари и да облекчи своето мизерно съществуване.

Орландо

23-годишен. Красив, търпелив, резервиран, но не срамежлив. Няма големи очаквания от живота, само иска да има собствен сервиз за коли и да създаде семейство заедно с Исела. Той е сирак и приятел на Ари.

Онория

56-годишна. Леко пълничка и добродушна, тя знае как да бъде добра приятелка, въпреки че на моменти е малко духовита и обича клюките. Работила е усилено, за да помогне на сина си – Хулиан. Тя постоянно е 'гладна', за простички неща като шоколад, чаша вино или изтънчен парфюм. За това, когато Исела ги има и ги споделя с нея, тя се чувства обичана и ценена от приятелката си. 

Източник: www.televisa.com