Аз купувам тази жена (Yo compro esa mujer)

Началото на ХХ век. Семейство Монтес де Ока е много богато и включва две сестри и братовчед им. Те сформират любовен триъгълник, тъй като едната от сестрите – Матилде, е влюбена в братовчеда – Родриго, който от своя страна е влюбен в другата сестра – Бланка Флор, която не му обръща внимание, защото е влюбена в скромен мъж – рибарят Енрике Сан Роман.

Когато Родриго научава за чувствата на Бланка Флор, той обвинява Енрике в кражба, в резултат на което той се оказва в затвора. А когато разкрива, че Бланка Флор е бременна от рибаря, той решава да изчака раждането на детето, за да го накара да изчезне.

Матилде, която мрази сестра си, защото иска Родриго само за себе си, я затваря в подземието и съобщава на всички, че е умряла. И всички го вярват, особено след като любимият ѝ е в затвора. Матилде оставя само един прислужник, който да се грижи за нея. Бланка Флор е изолирана, сама и малко по малко полудява.

С раждането на бебето, Родриго го дава на прислужницата на семейството – Соледад, за да го отърве от него. Но жената винаги е обичала Бланка Флор и за това решава да спаси детето. Тя го отвежда при приятели на баща си. Една от приятелките на баща ѝ поема грижите за момченцето, а по-късно се омъжва за богат мъж, който осиновява детето. Наричат го Алехандро и му дават фамилното си име.

Те заминават за Европа, но Алехандро е запознат в подробности с историята на истинските си родители. Енрике, баща му, умира в затвора, но малко преди това се вижда със сина си и го кара да се закълне, че ще отмъсти на Монтес де Ока.

Минават години...

В Испания, един кораб е готов да отпътува за Мексико. Там, Алехандро се запознава с Ана Кристина и двамата се влюбват. Само че Ана Кристина се оказва дъщеря на Родриго Монтес де Ока, братовчедът на майка му. Въпреки любовта, която е събудила Матилде, Родриго се е оженил за друга жена, която му е родила дъщерята, а след това е останал вдовец.

Алехандро се връща в Мексико специално за да си отмъсти на Родриго и цялото му семейство. Когато чува фамилното име на Ана Кристина, той разбира коя е тя, и въпреки това продължава да я обича.

На борда на кораба, Алехандро и Ана Кристина се заклеват, че се оженят, когато пристигнат в Мексико, но оказали се там, положението се усложнява.

Алехандро изкупува акции, за да стане мажоритарен акционер и по този начин да притисне Родриго, който като разкрива намеренията му, го отхвърля, без да знае, че е син на братовчедка му. Родриго принуждава дъщеря си да се омъжи за Федерико Торес Ланда – възпитан, образован и с титла млад мъж. Тя не го приема и продължава да се среща с Алехандро зад гърба на баща си.

Вслушвайки се в сърцето си, което е преизпълнено с любов към Ана Кристина, Алехандро решава да се откаже от плана си за отмъщение и измисля нов план: да избягат заедно в Испания и там да се оженят. Но с техния лош късмет, Родриго, в нощта на срещата, научава, че дъщеря му е влюбена в Алехандро и смята да избяга с него. За това я заключва в дома.

Алехандро я чака напразно, а на сутринта, Родриго казва на Алехандро, че Ана Кристина е избягала с Федерико. Когато повярва в думите му и приема, че Ана Кристина се е подигравала през цялото време с него, той решава да си отмъсти на всички от семейство Монтес де Ока...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Yo_compro_esa_mujer