Шингу (Xingu)

Трима братя, два свята, една мисия!

Сага за тримата братя Вилас-Боаш, които предприемат героично приключение в част от Бразилия, която е била непозната. Те оставят в наследство Националния парк Шингу (Parque Nacional do Xingu), повратен момент в опазване на културата на местните жители.

Клаудио, Орландо и Леонардо – трима младежи с жажда за приключения, са привлечени в експедицията „Roncador-Xingu“, чието начало е поставено през 1944 година, по време на първото правителство на Жетулио Варгас, за да се улесни процеса на опитомяване на земите от централните части на Бразилия. Тъй като са били образовани, не приемат първоначалното предложение, тъй като основната цел на проекта са били обитателите на затънтените гори.

След известно време, те осъществяват първия контакт с местното население и откриват една нова цивилизация. С водещата си позиция в експедицията, малко по малко те успяват да спечелят доверието на индианците. Те са очаровани от техния начин на живот, но също така се учудват на въздействието на белите върху навиците на местните.

Своите интересни наблюдения, братята отпечатват в списанието „Marcha para o Oeste“. А приключенията им са неповторими и завладяващи...

Източник: www.teledramaturgia.com.br , globo.com