Х6 (X6)

Това е младежки сериал, изпълнен с много музика. Историята разказва за живота на децата от семейство Роблес – Валентина, на 6 години; Николас, на 13; Каролина, на 15 и Камило, на 18 години, които сформират музикална група, която кръщават Х6.

Страстта към музиката и начин на живот, характерен за възрастта на всеки от тях, както и семейният живот, допълват света на героите в тази история, изпълнена с веселие и хумор. Това разкрива оптимистичния поглед на Кони и Ернесто – млади родители, които имат различни мнения относно бъдещето на децата си, като и двамата са съгласни, че трябва да ги възпитават в една среда, изпълнена с хармония и разбирателство.

Във всеки епизод на Х6 се изследва идеалният свят на Валентина и нейните разкази за ежедневието на семейството; вълненията на тинейджъра Николас; мечтите на Каролина, която иска да се превърне в известна модна дизайнерка, и неизменните проблеми на Камило при осъзнаването на собствените отговорности като студент, разкъсван от страстта към музиката и емоциите при откриването на истинската любов.

История за музика, оптимизма, любовта и семейните ценности.

Персонажите:

Камило

Най-големият брат и китарист на групата Х6. На 18 години, той учи Право и политически науки и с колегите си искат да създадат социално движение. Тази негова дейност не му позволява да има сериозна любовна връзка, въпреки че много момичета се стремят към него, а той се възползва от това положение. Кара се с баща си за лидерското място в дома, голям приятел е на майка си, а неговият идол е баба му Емператрис.

Каролина

Вокалист на Х6. Красива петнадесетгодишна, която постоянно мисли за мода и отделя прекалено много време на своето шивашко ателие, поради което се проваля в училище. Мечтае да учи моден дизайн в Европа и за да спести малко пари, тя преправя дрехи и ги продава. Поддържа отлични отношения с всички, добра приятелка е и понякога нейната искреност й носи проблеми.

Николас

Барабанист и аранжор на Х6. Той е неразбран гений и неговата срамежливост го подтиква да търси убежище в компютрите. Влюбчив, за него момичетата приличат на ангели, но няма добри отношения с тях. Също като баща си, той притежава голямо въображение и споделя с него страстта му към футболния отбор на Барселона.

Валентина

Тя е моторът на групата Х6. Свири на бас-китара. Щастлива е с домашните си и за своите 8 години изглежда много мъдра благодарение на своята подозрителност и ум. Обича да разиграва сценки с куклите си и в училище организира театрална група. Валентина е най-вдъхновена от създаването на музикалната група, защото за нея тя не е вид извънкласно занимание, а е начин да се чувства част от семейството.

Ернесто

Икономист и управител в компании. Неговият темперамент му позволява да изслушва с внимание идеите на другите. Нежен, шегаджия, съучастник на тъща си, доверено лице на децата си, той е искрен съпруг, който винаги търси в диалога начин за разрешаване на недоразуменията.

Кони

Майка, която се е заела с мисията да даде добър пример на децата си. Тя напредва в общество благодарение на своята упоритост и работата си като сватбен агент. Учила е психология и я прилага не само при клиентите си, но при децата и съпруга си, на когото помага да открие и използва най-добрите си качества.

Емператрис

Майка на Кони. За разлика от дъщеря си, тя подкрепя групата на внуците си. Тя е хипи, което е израснало през 60-те години. Непокорна, тя всеотдайно защитава новите идеи. Въпреки своите 60 години, нейният дух е все още млад и все още не е изоставила своите тайни романтични набези.

Сабина

Тя е добра съседка, остроумна и очарователна, поради което я уважават, особено Камило, когото подтиква да я спечели. Тя е платоничната любов на Николас, който я идеализира, докато не започва да излиза с брат му.

Дорита

Домашна помощница на семейство Роблес, тя се е превърнала в довереница на всички. Със своя очарователен и непринуден темперамент, тя си е спечелила мястото в къщата и всички я приемат като една от тях.

Пелос

Той е част от групата Х6. Най-добрият приятел на Камило, косата му го прави различен от другите. Въпреки че се показва като агресивен, той е много нежен младеж, който се опитва да скрие своята любов към Каролина, тъй като е сестрата на приятеля му.

Самбрано

Музикалните му способности му помагат да стане част от групата Х6, но тъй като не се смята за кавалер, той преживява любовния живот на Камило, забравяйки за своите естествени прелести.

Фабито

Асистент на Кони, той се характеризира с експедитивната си работа и й помага по най-добрия начин. Двамата са идеалния екип. 

Източник: www.caracoltv.com