Обърни се да се влюбиш (2014) (Voltea Pa' Que Te Enamores (2014))

Любовта играе главната роля в тази романтична комедия, която разчупва шаблоните на традиционната теленовела, предоставяйки на зрителите едно неповторимо забавление.

Тази история се развива в големия и изпълнен с живот град, където всеки ден се пресичат стотици истории.

Една от тях е на Матилде – красива девойка, весела и мечтателна. Добра ученичка, креативна и решена да се превърне в голям архитект. Наскоро е завършила колежа и търси, по всякакъв начин, да влезе в добър университет, но финансовото ѝ положение не ѝ помага много – тя посвещава повече от половината си време, за да помага на по-голямата си сестра, Габриела, по-позната като Брела. След смъртта на майка си, тя е поела грижите за сестра си и естествено, за двете си деца: Херардо и Алексис. Децата са от връзките ѝ с двама мъже, които само са се забавлявали с нея и след това са я изоставили.

Матилда работи заедно с най-добрата си приятелка, Ливи, в кафене на едно от най-натоварените места в града. Именно от там всеки ден минава пътя към работа на младия архитект Родриго Карам – собственик на най-доброто архитектурно-дизайнерско студио в града - „Equilibrio Architectural Design“. Матилда го вижда всеки ден и толкова много го харесва, че го нарича свой годеник. Обслужва го с надеждата, че ще се обърне към нея, но той, винаги забързан и с мобилен телефон в ръка, не я забелязва... докато един хубав ден се обръща да я види и дори ѝ се усмихва. Това кара Матилде да се разтопи от любов.

Фелисия е официалната годеница на Родриго, когото не смята да изпуска за нищо на света. Тя е амбициозна млада жена, прекалено самоуверена, за да допусне, че Родриго може да я изостави заради Матилда. Това, което тя не знае е, че Матилда не е единствената ѝ съперница. Също така Аранца – нейната „най-добра приятелка“, която също плете своите мрежи около младия мъж. Двете работят в търговския отдел в компанията на Карам. Освен че се бият за един мъж, те се борят и за клиенти и всяка прилага мръсни номера, за да отнеме клиентите на „приятелката си“.

Аранца е дъщеря на Хеорхина де ла Пара, една „вдовица“, която е отблъсната от своето семейство, след като съпругът ѝ – покойният Пако Аристигета, е извършил измама за милиони и след това е избягал. От срам, Гео казва на всички, включително и дъщеря си, че е овдовяла. Двете имат късмета да живеят в една къща, останала от семейството. Въпреки това, финансовото им положение е много тежко и къщата буквално се руши все повече с всеки изминал ден.

В съседство със семейство Де ла Пара живеят още три семейства, чиито истории се пресичат: семейство Карам, семейство Амескуа и семейство Салас.

Аиде и Ромуло Карам са съпрузи, родители на Родриго и Стефи и собственици на компаниите Карам. Те са се посветили на строителство, ремонт и продажба на недвижими имоти. С тях живеят родителите на Аиде: Елена и Дон Хосе.

Пилар и Хуан Рамон Амескуа, освен съседи и колеги на семейство Карам, са родители на Фелисия и Марипили. В очите на всичките, те имат добър брак, но реалността е друга. Пилар е обсебена от съпруга си и в желанието си да бъде най-добрата съпруга и домакиня, е забравила да бъде майка, а и приятелка за съпруга и децата си.

Мишел и Матео са малко по-млади и имат три деца. Гаел е тинейджър, а Икер и Иняки са ужасни деца, които страдат от синдромите на Липса на внимание и Хиперактивност. Те имат постоянни проблеми в училище.

Брела, която работи в дома на Карам, знае, че Родриго е непоправим женкар. Това, което не знае е, че сестра ѝ е безумно влюбена в него. Матилде ревностно крие своята любов към Родриго. Убедена, че той не би ѝ обърнал внимание, ако знае, че е сестра на прислужницата им, тя скрива истинската си самоличност. С помощта на Ливи, Матилде измисля историята, че е едно добро момиче, което живее в богаташкия квартал и учи архитектура, докато родителите ѝ обикалят по света.

Когато Родриго разкрива истината, наистина отблъсква Матидла, но не заради социалното ѝ положение, а заради големите ѝ лъжи. От този момент започва една борба между Родриго и Матилде, които желаят да са заедно, но никой не предприема първата стъпка.

Много събития трябва да се случат, преди главните герои да открият пътя, по който трябва да вървят, но в едно са сигурни: всеки за себе си открива, че е много по-лесно да открият любовта, отколкото са си мислели... просто трябва да се Обърнат да се влюбят...

Източник: www.cisnerosmediadist.com , www.tctelevision.com