Да живея без теб (Vivir sin tí)

Наталия е красива 40-годишна жена, която е посветила последните 18 години от живота си в грижи за брака, семейството и дома си. Един ден, напълно случайно, тя открива, че Хуан Карлос, нейният съпруг, има любовница.

Хуан Карлос се намира в екзистенциална криза, независимо че е успял и финансово осигурен мъж. Той се чувства като в капан в своя брак, който е започнал с голяма любов, но за който смята, че е изчерпан, изпълнен с еднообразие. И така, той се опитва да преживее нещо различно с връзката си с Ингрид.

Въпреки всичко, Наталия и Хуан Карлос правят опит да спасят брака си. Но тогава Хуан Карлос се чувства привлечен от Мариана, една от студентките му в университета. Той се влюбва безумно в нея и страстно желае да приеме този втори шанс, който му предлага живота, като прекара остатъка от живота си с нея.

Наталия отказва да приеме, че съпругът й изневерява за втори път. Тя иска да избяга от реалността, но когато се оказва сама, придобива прилив на смелост, която й дава сили. Решава да се разделят завинаги и да започне живота си отначало - тя е готова да изгради живота си отново, да възстанови собственото си достойнство.

Роберто, пилот, забавен, ексцентричен и съвременен, се стреми към Наталия и се опитва да я съблазни, воден от мъжкото си его. Тя не го обича и за това прави всичко, за да прекрати срещите си с него.

Хуан Карлос остава с Мариана, но след като открива новата, много по-уверена Наталия, която има собствен бизнес, собствен живот, той се почувства объркан, без да може да определи коя от двете жени обича в действителност. Тогава той се разделя с Мариана и прави опит да си върне предишния живот и брака.

Но съдбата е подготвила изненада за Наталия. Тя среща Емилиано, старата й голяма любов, който живее в свободна връзка с Бети, от която има 20-годишна дъщеря, Сара.

Така животът на Наталия поема по нов път. В началото вината не й позволява да се отпусне, но след това преживява неповторими идилични моменти с Емилиано.

Нито Хуан Карлос, нито Емилиано, са готови да пуснат Наталия да си отиде. Между срещи и недоразумения, съдбата си играе с животите на героите, които неспирно търсят голямата любов.

Персонажите:

Хуан Карлос

47-годишен мъж, който предпочита да се представя за по-млад. Оженил се е за Наталия на 28 години и й е бил верен, докато не се появява желанието да опита нещо ново и за първи път да си намери любовница. Обича съпругата си от момента, в който са се запознали. Обожава децата си. Но се чувства изморен и отегчен от всичко. Искал е да стане кино-режисьор и накрая работи в областта на рекламата. Оставя на страни своята кариера заради семейството си, но сега е отегчен. След като се разделя с Ингрид, той се влюбва в Мариана, жена с 23 години по-млада от него.

Наталия

40-годишна. Жена, която се е посветила на семейството, съпруга и децата си, отказвайки се от лична реализация. В момента, в който открива изневярата на съпруга си, нейният живот се преобръща. Вместо да се отдаде на депресията, тя се изправя и се променя напълно. Великодушна, умна, привлекателна, предприемчива, чувствителна и със силен темпераментен характер. Има три деца, които обожава. Когато се омъжила за Хуан Карлос, тя е имала желание да стане актриса, но малко след сватбата им, се появява на бял свят и първото им дете, което е дарила с всичкото си внимание. След това са се появили и другите две деца и за това тя изоставя своето желание.

Алехандра

17-годишна. Дъщеря на Наталия и Хуан Карлос. Подготвя се да влезе в университета и да стане студентка в специалност Психология. Много се разстройва от развода на родителите си и настоява да се съберат отново. Но когато открива връзката на баща си с Мариана, тя казва цялата истина на майка си и я подкрепя безусловно. Всичко, което преживява, я подтиква да се бори, за да бъде различна жена, защото много се страхува да не й се случи нещо подобно.

Диего

Син на Наталия и Хуан Карлос. Има голяма мотивация да успее. Той е лидер сред приятелите си в училище. След като баща му работи в рекламата, един ден той става известен с участието си в една рекламна кампания. Диего е непокорен, иска пари, слава, коли, социално положение, което много притеснява майка му. Той е „черната овца" в семейството.

Густаво

7-годишен. Най-малкото дете на Хуан Карлос и Наталия. „Ахилесовата пета" на родителите си. Разглезен, искрен и очарователен.

Емилиано

Военен фотограф-кореспондент. Голямата му любов е била Наталия, но след това се е влюбил в Беатрис и се събира с нея, докато не среща отново Наталия, а той не може да издържа повече алкохолизма на Беатрис. Той се влюбва в Ксимена и опитва да се бори за нейната любов.

Мариана

24-годишна. Единствена дъщеря. Учи последна Комуникации и пише дисертацията си. Тя иска да бъде критична журналистка. Хуманна, непокорна, чувствителна, амбициозна и умна. От средната класа, тя иска да изгради успешна кариера и да има щастлив живот. Скъсва с приятеля си Франсиско и тогава се влюбва в преподавателя си, Хуан Карлос. Сблъсква се с вътрешни противоречия дали да се превърне в любовница на преподавателя си, защото тя не е фриволна жена и се притеснява колко много ще страда Наталия от това.

Ксимена

Психолог. Красива жена. Омъжена е за Рикардо, но преди две години той е претърпял катастрофа, в резултат на която е останал в кома. Тя избягва да се забърква с когото и да било, докато не се запознава с Хуан Карлос и Емилиано, към които изпитва привличане.

Алфонсо

Генерал, строг и видимо прям, което винаги е поддържало неговия силен характер. Бил е любовник на Беатрис и я принуждава да се събере със сина му, за да бъде близо до семейството. Разболява се от болестта на Алцхаймер.

Беатрис

Бивша любовница на Алфонсо и след загубата на детето, което е очаквала, търси утеха в алкохола, което в крайна сметка става причина да изгуби любовта на Емилиано. Тя се опитва с всички средства да го задържи до себе си и пази тайната, че преди това е била любовница на баща му.

Хулио

20-годишен. Учи математика и живее с баща си Давид. Майка му ги е изоставила и баща и син са много близки, като приятели и братя. Влюбва се в Алехандра.

Франсиско

25 годишен. Единственият син на Есперанса, която е самотна майка. Учи политически научи в същия университет, в който учи и Мариана. Спечелил е стипендия благодарение на уменията си. Не приема социалните различия и мечтае за една страна, в която хората са равни. Не познава баща си и така не е успял да накара майка си да му разкрие истината около произхода му. Въпреки че Мариана започва връзка с Хуан Карлос, Франсиско прави всичко по силите си, за да си я върне. Когато научава истината за миналото на майка си и за баща си, той преживява истинска криза.

Лусила

55-годишна. Запознава се с Ериберто, когато дублира серии и известни филми. Майка на Мариана. Самоотвержена жена, която няма повече деца след като изгубва матката си. Съпругът й за нея е най-важното нещо на света. Има близка връзка с Мариана.

Есперанса

45-годишна. Учителка. Майка на Франсиско. Пази от сина си в тайна самоличността на баща му. След дълги години, все пак тази тайна се разкрива.

Ингрид

29-годишна. Работи с Хуан Карлос и е негова любовница. Красива, амбициозна жена, която се бори за това, което иска. Основната й цел е да си намери богат мъж, който да се грижи за нея.

Роберто

35-годишен. Пилот. Очарователен мъж с изключително чувство за хумор. Мъж, който живее в настоящето. Жител на света, непредсказуем. Приятел на Америка. Стреми се да притежава Наталия.

Бренда

18-годишна. Дъщеря на Марта и Луис. Приятелка от детинство на Алехандро, с която заедно учи психология. Жизнерадостна девойка. Когато научава за болестта на майка си, тя се опитва да й помогне с възстановяването.

Америка

39-годишна. Много близка приятелка на Наталия и Марта. Лекар-специалист в областта на репродукцията, директор на клиника в тази област. Независима, културна жена с много добро финансово положение и с много проблеми, за да си позволи да има връзка, а и не открива достоен мъж, с когото може да сподели не само любовта, но и успеха. Влюбва се в Чеф, който я уважава и обича свободата си. Честна, искрена и много умна.

Антонио

45-годишен. Разведен. Занимава се с реклама. Той е най-добрият приятел на Хуан Карлос. Няма деца. Открил измамата на съпругата си Исабел и се заклел да си отмъсти, но продължава да я обича все така силно.

Марта

40-годишна. Една от двете много добри приятелки на Наталия. Женена за Луис. Предпочита да си мълчи и да си затваря очите пред изневерите на съпруга си, само за да не изгуби своя статус. Пристрастена е, поради което животът й се руши, както и семейството. Прекарва дълги часове в Бингото. Все повече губи контрол над своята зависимост. По време на игра се запознава със Салвадор.

Луис

45-годишен. Съпруг на Марта и един от най-добрите приятели на Хуан Карлос. Успешен бизнесмен, който смята, че всичко се решава с пари. Има много приключения с жени, но няма нищо по-свято за него от брака. Научава за проблема на съпруга си, но в началото не обръща внимание на това - просто още един повод, за да излиза с жени. Но когато тя започва да губи прекалено много пари, положението се влошава и той заплашва с развод. След това той се опитва да й помогне, защото децата им настояват за това.

Гилермо

Младеж, който след като се запознава с Бренда, се влюбва в нея. За да я завоюва, той я кара да си мисли, че е богат. За да подобри финансовото си положение, той започва да предлага удоволствия на по-възрастни жени.

Мерседес

Жена със силен характер. Омъжена за Алфонсо. Тя страда много след като научава, че съпругът й има дъщеря от една от любовниците си. Но още по-силно страда след като научава, че съпругът й е имал връзка с жената на сина им. Тя се изправя пред тежката дилема дали да постави край на дългогодишния брак или да остане до Алфонсо.

Източник: www.tvazteca.com