Живей, за да обичаш (Vivir para amar)

История за силни страстни и несподелена любов, обединени от едно желание: спорта и борбата за една мечта...

Историята разказва за Симон, който е израснал в много беден квартал и от съвсем малък е бил принуден да се справя с тежките удари на живота.

Симон винаги е бил влюбен в Диана – негова съседка, много красива девойка, но също така разглезена и със студено сърце.

Диана е една нещастна девойка, която съжителства с майка си – алкохоличка, и с пастрока си. Заболяването на майка ѝ бавно я унищожава и трябва да бъде настанена в болница (където по-късно умира).

Една нощ, докато майка ѝ я няма, пастрокът на момичето се опитва да я изнасили и в паниката си, тя започва да вика за помощ.

Виковете ѝ са чути от малкия Симон, който постъпва много смело и се опитва да я защити. Неговите усилия, обаче, са напразни, защото мъжът е много по-голям и силен от него.

В борбата си да се спаси от домогванията на мъжа, Диана го удря с бейзболна бухалка и той пада върху олтара, където е Санта Барбара, нейната защитница. Ужасени от кървящата рана, двамата избягват от къщата, без да забележат, че олтарът се е преобърнал и запалените свещи предизвикват пожар в скромната къща..

Диана и Симон се борят да спечелят златен медал, но също така искат да са щастливи завинаги, въпреки че за тях няма да е никак лесно, защото трябва да се справят с много трудни препятствия, за да бъдат заедно.

Източник: www.noticias24.com