Да живееш с 10 (Vivir con 10)

Семейство Соле е едно богато семейство. Родителите, Нарсисо Соле и Леонор Санта Крус, имат десет деца, като най-голямото е на 30, а почти с 10 години по-малко е последното.

Не всичко е изгубено за вдовицата, тъй като сред документите на Нарсисо открива документи за собственост на единствената резиденция, която не им е била отнета.

Става дума за фамилни къщи в новия квартал Ла Флорида, проект на строителната компания на Нарсисо, който до сега не е бил известен на семейството. Изпълнени с надежда, семейство Соле се отправят към своята собственост, която се оказва просто незавършен строеж в модния квартал.

След погребението на патриарха, Леонор трябва да се справи не само с отсъствието на съпруга си, но също така и с тъжната истина, която той е крил дълги години: неговата строителна компания е била разорена и не само на приятели, но Нарсисо има кредитори из цяло Чили. Наличните на семейство Соле се изчерпват за няколко дни, а Леонор остава на улицата, заедно с девет деца, които трябва да изхранва.

В деня на петнадесетия рожден ден на Елоиса, в дома се завръща първородната дъщеря – Олимпия, след дълъг престой в чужбина. Тя е решена да разкрие една тайна, която заплашва да разруши моралните устои на семейството: Елоиса в действителност е дъщерята, която родителите ѝ са отнели от Олимпия, която тя е била едва петнадесетгодишна.

Олимпия не е доволна с реалността и се изправя пред Нарсисо, за да си възвърне родителските права. За нещастие, плановете ѝ поемат в неочаквана посока – патриархът, шокиран от предстоящото разкритие на най-добре пазената тайна, се задавя с маслината от сухото си мартини и умира, като завършек на рождения ден на Елоиса.

Насред този хаос, Леонор открива първата къщичка, добре обзаведена, но без основни инсталации, където трябва да се настани със своите девет деца и с вярната бавачка, Хенесис.

Така започват приключенията на едно аристократично семейство, което за първи път трябва да дели ограничените ресурси на вдовицата, защото ако не успеят, ще умрат, докато се опитват.

От покорна и доволна съпруга, Леонор трябва да се научи как да бъде матриарх, за да осигури насъщния и да поддържа единството в семейството. Предизвикателството силно я притеснява, тъй като тя е на 50 години и се чувства неспособна тепърва да започва работа, както и усилията, която трябва да полага, за да запази опасните тайни, които пазят, за да спаси близките си.

Как биха се справили семейство Соле в новата ситуация, като не разполагат с пари и се налага да живеят в недовършена сграда?!

Дали Леонор може да се справи с проблемите на наранената Олимпия, несъобраителния Тристан, женкаря Силвестре, кокетката Максима, влюбчивата Пастора, дебеличката Ада, непокорния Гаспар, непримиримата Елоиса, маминото синче Мелчиор и увлечения Балтасар?!

Любов, хумор, романтика, драма и напрежение се преплитат в историята, докато самите Соле се питат дали Леонор е способна да живее с десет... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Vivir_con_10