Вивиана (Viviana)

Вивиана е бедно момиче, което живее в едно морско селце заедно с дядо си.

Хорхе Армандо е турист от град Мексико, който прекарва ваканцията си край морето.

Именно там, Вивиана и Хорхе Армандо се запознават и се влюбват. Убеден в любовта, която изпитва към момичето, той решава да се оженят. Развълнувана, Вивиана приема.

След сватбата, Хорхе Армандо иска да се върне в столицата и моли Вивиана да го изчакаа в селото си, за да уреди някои подробности в град Мексико. Бедната девойка сляпо му се доверява, вярва му и го очаква търпеливо.

Минават няколко месеца без никаква вест от съпруга ѝ. Тогава Вивиана решава да го потърси в столицата. За нещастие, в този момент Хорхе Армандо има връзка с Глория, дъщерята на шефа му – Дон Анселмо, милионер, собственик на няколко ресторанта.

Хорхе Армандо се среща отново с Вивиана и тъй като тя представлява препятствие за плановете му за сватба, които има с Глория, той я скрива в имението на Доня Беатрис – ексцентрична възрастна дама, приятелка на Доня Консуело, която е „мадам“ в един бордей. Тя вижда във Вивиана добър бизнес и за това се опитва да стане приятелка с нея, за да я подбуди да проституира и да ѝ носи добри пари.

Хорхе Армандо се развежда с Вивиана по един доста съмнителен начин, без да подозира, че тя е бременна от него.

След сватбата на Хорхе Армандо и Глория, Вивиана си дава сметка за измамата му, а също така открива, че Доня Беатрис, подпомагана от Доня Консуело, се опитва да я продаде. За това тя избягва и за нещастие, изгубва детето си.

Не минава много време и Вивиана се запознава с един много известен лекар – Хулио Монтесинос, който я наема като компаньонка на баба си, Доня Ангустиас. Хулио се влюбва безумно във Вивиана и се опитва да я покори с любовта си като при това ѝ предоставя своята безусловна помощ.

В това време, брака по сметка на Хорхе Армандо и Глория се превръща във фарс. Тя тръгва да си търси мъже по клубовете и нощните барове. Хорхе Армандо знае за нейните похождения, но си замълчава от интерес.

Дон Анселмо се запознава с Вивиана и се влюбва в нея, също като Хулио, докато Хорхе Армандо решава да потърси Вивиана и да се опита да възстанови тяхната връзка. Хорхе Армандо, обаче, открива, че вече има двама съперници – Хулио и Дон Анселмо. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Viviana_(telenovela)