Откраднат живот (Vida robada)

Габриела е добра и щедра девойка, която учи в университета без да е наясно дали ще може да си плати за образованието, тъй като няма семейство.

След поредица от недоразумения, Габриела решава да замести своя колежка – Летисия, богата и с неприятен характер девойка, която след като избягва, не се завръща в дома си.

Габриела се премества в „La Encina“ - имението, в което живее Летисия. Там тя открива, че Летисия е била ужасна дъщеря и семейството ѝ я е презирало.

Малко по малко, Габриела успява да спечели любовта на Дон Рамон, бащата на Летисия. Той е женен за Ирене – много по-млада от него жена, която успява да доминира над него.

Ирене мрази Габриела/Летисия, защото я приема като съперница за наследството на Дон Рамон.

Габриела се влюбва в инженера Карлос Медина, който е служител на Дон Рамон. Той е благороден, силен и решителен млад мъж.

Карлос се чувства привлечен от Габриела, но вярвайки, че е Летисия, прави и невъзможното да се пребори с чувствата си. Но Габриела успява да го покори и да се омъжи за него.

И точно тогава се появява истинската Летисия. Тя също се влюбва в Карлос и изяждана от ревността, се опитва да раздели двамата.

Малко след това, Карлос преживява тежка катастрофа...

По-нататък в история се появяват нови персонажи. Като Рубен – добър и честен лекар, който се превръща в съперник на Карлос, защото обиква искрено Габриела.

Неговата сестра – Нели, се влюбва в Карлос. Отчаяна, тя се забърква с женен мъж и забременява от него.

Росита, братовчедка на Рубен и Нели, е израснала с тях след като е останал сираче. Тя се люшка между любовта на двама мъже: Хорхе и Луис.

Габино, който живее с Карлос, го обича като брат. Той се влюбва в истинската Летисия и тя се възползва от него... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Vida_robada_(telenovela_de_1991)