Живот за живот (Vida por vida)

Сериалът разкрива личния и професионален живот на един медицински екип, посветен на трансплантацията на органи в Hospital Nataniel Cox. Лекарите Самуел Васкес и Алекс Макена са приятели от университета, които са изправени пред интересен медицински случай на тайнствена жена, която през това време е в състояние на кома.

През всички тези години, всеки от тях е поел по своя път. Макена произхожда от семейство на лекари, а баща му си има своя собствена клиника. Един свят, който той е отхвърлил, защото обича работата си в обществена болница, която му е коствала брака и го е отдалечила от малкия му син. Неговият характер на съблазнител също го държи далеч от сериозни връзки, въпреки че постоянно има временни връзки.

За разлика от него, Васкес се е превърнал в стар ерген, професор, посветен на своята лекарска практика. За своите студенти, той е добър референт и те се интересуват от него, докато са в учебните зали, но той няма стабилна връзка, предпочита да забрави своето бедно семейство от южните райони на страна. Единственото хоби, което му доставя удоволствие, е джаз музиката.

Васкес и Макена се събират отново покрай медицината: двамата оглавяват отделението по трансплантации в болницата. Разликите между тях се появяват във всеки един момент и особено, когато наскоро пристигнала лекарка събужда тяхното съперничество. Става дума за Паула Рикле - „малкото чудо“, млад специалист, интегриран в екипа. Тя е брилянтен лекар, бивша студентка и интимна приятелка на Васкес, отгледана с взискателност и която крие шокираща семейна тайна.

Освен това, край тях е и отговорничката за органите Мария Тереса Леон – жена, която от години пренебрегва личния си живот заради изискванията на работата, която изпълнява. Основната ѝ дилема е да се притеснява да дава живот, свързвайки донори и реципиенти, но така и не е осъществила най-голямата си мечта да стане майка.

Екипът се допълва от Педро Миньо – помощник парамедик, и доктор Монтес, който участва в първата трансплантация на сърце заедно с Доктор Каплан през 1968 година, което го прави специалист по темата.

Източник: www.teleseries.cl