Тайният живот на манекенките (Verdades Secretas)

Арлет – девойка от провинцията на Сао Пауло, пристига в столицата с една мечта: да стане модел. Тя се запознава с Виски, който се заема да изработи нейния book и който е очарован от нея от мига, в който я вижда. Виски я убеждава да се яви на кастинг в агенцията, ръководена от Фани.

Новата работа изглежда добра. Арлет и майка ѝ Каролина живеят заедно с баба ѝ, Илда. Нещата, обаче, не вървят добре. Тя дори получава стипендия да учи в един отличен колеж, но ѝ липсват пари за ежедневните разходи, като сметките за жилището. Арлет само мисли как може да помогне у дома. Точно заради това, Каролина приема дъщеря ѝ да стане модел. Тази идея не е била добре приета от майка ѝ – обикновена жена, посветена на семейството. Каролина е прекъснала прекалено рано своето образование и никога не е имала професия. Едно бъдеще, която тя не желае за Арлет.

Очите на Фани също заблестяват, когато се среща с Арлет. Опитна и амбициозна, тя вижда в момичето добра печалба. Ейнджъл, артистичното име, което избира за нея бизнесдамата, притежава красота и младост. Но не точно за модните подиуми е подходяща Ейнджъл. Още през първия ѝ работен ден, Ейнджъл е представена в един подземен свят. Фани изработва за Ейнджъл друг вид book – така наречения „розов каталог“. Тя не разбира много добре за какво става дума, докато не се изясняват правилата на тази игра: да бъде луксозна проститутка.

В началото, Арлет е изплашена. Не след дълго осъзнава, че тази работа може да ѝ помогне бързо да събере пари и да подпомогне семейството си. Като проститутка, Арлет преживява буйна страст с богатия бизнесмен Алешандре, който, замаян от чувствата към девойката, започва връзка с майка ѝ Каролина. Така той може да бъде близо до девойката винаги, когато поиска да я има.

Фани Ричард е жена, обсебена от властта. Тя поддържа връзка, изпълнена с конфликти, с Антъни – бивш модел и неин бизнес партньор. Между тях се играе игра на интереси, но зад всичко това може би се крие чувство, много близко до любовта...

Източник: http://globo.com/ , www.teledramaturgia.com.br