Лято във Венеция (Verano en Venecia)

„Verano en Venecia" напомня за класическите, спокойни колумбийски теленовели.

Роселия Ромеро е незаконна дъщеря на Педро Пабло Толедо и Мирта Пуха, готвачка в имението „Гората на Венеция". От много малка Роси знае, че не е част от семейство Толедо и е израснала като една от прислужниците в имението. Никога не е искала нито припознаване, нито фамилия, и се е примирявала, че е прислужница в законното семейство, както прави майка й от години. Възхищава се и уважава баща си и въпреки че винаги се е опитвала да спечели обичта му, никога не я е получила. За разлика от Летисия Толедо, нейната полу-сестра, Роси винаги е изпъквала със своята красота от съвсем малка.

На 18-годишна възраст се запознава с Мигел и по един неочакван и убедителен начин тя разбира, че той е любовта на живота й. Може да се каже, че обиква Мигел от мига, в който го вижда и и през краткото време, през което са заедно, тяхната връзка е най-интензивната и чудесна, която Роси запомня. Но за нейно нещастие, капризната Летисия се запознава с него през една ваканция и разрушава любовната идилия. Наранената девойка отново чува за него, когато се обявява брака му със сестра й.

Точно когато Роси Ромеро започва да усеща, че справедливостта ще възтържествува, точно когато нейната мечта да стане законна собственица на имението „Гората на Венеция" е на път да се осъществи и когато най-накрая вярва, че се е спасила от призраците на миналото, се появява Летисия Толедо, за да изиска земите, за които тя и децата й са се борили цял живот.

Летисия пристига с трите си деца и съпруга си, Мигел Тирадо - първата и единствена любов на Роси. Когато го вижда, в главата й се връщат всички спомени за болката и измяната, но също така се събуждат чувства, които тя е пазила в сърцето си през цялото време. Тя разбира, че животът й дава нова възможност да си върне за всички удари и да си върне изгубената преди 23-години любов.

Персонажите:

Мигел Тирадо

Умен, амбициозен и методичен мъж. Роден в Букараманга, Сантандер, той произлиза от средната класа, но след като се оженва, той влиза във висшата класа в Богота с помощта на съпругата си Летисия. Той е жертва на манипулациите на Летисия, която успява да го съблазни след една нощ и след няколко седмици Мигел научил, че ще става баща. Тъй като е получил религиозно образование и е възпитан в твърди морални ценности, той се е видял задължен да приеме предложението за брак на Летисия, след като тя не е имала друг начин да се изправи пред семейството си. Мигел е чувствителен и палав, в младежките си години се е увличал по музиката и поезията, но през последните години се е отдал изцяло на мебелната си компания, изоставяйки настрани своята непримиримост. Мигел не знае, че съпругата му, хитра жена и лъжкиня, се е омъжила за него, за да предотврати скандал, тъй като е забременяла от Вирхелино Кинче, работник от имението. Въпреки че Мигел е наясно, че Роси е жената, с която иска да прекара остатъка от живота си, той трябва да се пребори с множество препятствия, за да преживее изцяло тази любов.

Роселия Ромеро - Роси

Незаконнородена дъщеря на Педро Пабло Толедо и Мирта Пуха, готвачка в имението „Гората на Венеция". От малка знае, че не е част от семейство Толедо и е израснала като една от прислужниците в имението. Никога не е искала фамилията, нито припознава и се е примирила да работи като прислужница в законното семейство, както прави майка й от години. Възхищава се и уважава баща си и въпреки че винаги се е опитвала да спечели обичта му, никога не я е получила. За разлика от Летисия Толедо, нейната полу-сестра, Роси винаги е изпъквала със своята красота от съвсем малка. На 18-годишна възраст се запознава с Мигел и по един неочакван и убедителен начин тя разбира, че той е любовта на живота й. Може да се каже, че обиква Мигел от мига, в който го вижда и и през краткото време, през което са заедно, тяхната връзка е най-интензивната и чудесна, която Роси запомня. Но за нейно нещастие, капризната Летисия се запознава с него през една ваканция и разрушава любовната идилия. Тази новина е опустошително за Роси, която разбира, че никога повече няма да го види. Тя прави опити да се свържи с него, когато разбира, че е бременна, но Летисия блокира всяка възможност за контакт. Наранената девойка отново чува за него, когато се обявява брака му със сестра й. Наранена от предателството и след като е била зарязана, тя си дава възможност с Моисес Ферейра, от когото забременява за втори път. Роси никога не е била амбициозна, но омразата, която изпитва към Летисия, е толкова дълбока, че заради нея е способна да се бори до смърт, за да не позволи да й отнемат това, което е постигнала с толкова усилия.

Летисия Толедо де Тирадо

Дъщеря на Педро Пабло Толедо, едно от най-традиционните семейства в района. Летисия е единствена дъщеря, разглезена и капризна. Учила е в най-добрите училища в Богота. Много рано започва с пластичните операции, тъй като природата не я е дарила с красота. С голям нос, малко пълничка и късогледа, тя е израснала като грозното патенце, отблъсквана от останалите деца. След като се запознава с Мигел Тирадо, тя е поразена от привлекателния инженер. Когато научава, че той е годеник на Роселия, незаконната дъщеря на баща й от готвачката в имението, тя си обещава, че ще го покори на всяка цена. Но тя е водена от други мотиви - тя е била бременна от Вирхелино Кинче, привлекателен работник от имението, с когото има интимна връзка, която никога не е излязла наяве. Летисия използва манипулации и лъжи, за да раздели Мигел и Роси. Летисия е водеща на собствено talk-show, но изморена от критиките, тя решава да се посвети на благородна кауза, на една фондация.

Мануела Тирадо Толедо

Първородната дъщеря на Мигел и Летисия. От малка е проблемно дете. Никога не е понасяла да й казват какво да прави. За нея правилата не съществуват. Разрушава мечтите на Летисия, която винаги е искала да я гласи като истинска дама, но именно заради това тя е намразила женските дрехи и винаги се е обличала като момче и се е държала като такова. Предпочитала е да се катери по дърветата, да играе футбол, вместо да играе с кукли. Мнозина предполагат, че има съмнителни сексуални наклонности. Въпреки това, тези страхове са изчезнали, когато тя е била на осем години - тогава Мануела е била изгонена от училище заради това, че е свалила панталона си пред момчетата в салона, а една година по-късно по време на една меса, тя се е била заключила с клисаря в изповедалнята на църквата. В търсене на оправдание на своите постъпки, Мануела започва от много малка да чете философи, психолози, поети и феминистки, които й помагат и й дават обяснение за начина й на мислене. На 15-годишна възраст, Мануела е била изгонена от последното порядъчно училище в Богота заради това, че е пушила марихуана с работниците. Без съмнение, Мануела е красива жена, но добре прикрива красотата си зад неподходящи дрехи, без да използва никакви бижута или грим.

Елвис Нарсисо Ромеро

Елвис е израснал с товара, че е мъжът в семейството. Игнориран от дядо си, а контактите му с Моисес Ферейра, предполагаемия му баща, са били минимални, тъй като е заминал за остров Маргарита, когато е бил на четири години. Образованието му е било за сметка на отец Рене Кабрера, който е изпитвал симпатии към момчето. Елвис е бил клисар седем години и лидер на групата за молитви, която в по-голямата си част е била съставена от момичета. Той решил да стане свещеник, както е искал отец Рене, но майка му е подала апелация и е накарала да осъзнае, че Бог има много служители, а тя и Аматиста имат само него, нещо, което Бог би разбрал. Също така отец Рене трябва да разбере, че Елвис никога няма да стане свещеник. Заради отговорностите, които е поел от съвсем млад, Елвис се чувства задължен да осигури на майка си и сестра това, което не са имали.

Аматиста Ромеро

Дъщеря на Роси и един търговец от района, който е тръгнал да търси късмета си, когато е била на две години. Аматиста е имала щастливо детство в имението, винаги е била примерно момиче, добра ученичка в училище и винаги е готова да помага на майка си в домашните задължения и в гостилницата. Жизнена и радостна, полето е било обичайното място, където е забелязвана - обожава свободата, животните и е обичала да рискува, опознавайки непознати места, а на моменти се е крила в планината. Елвис винаги е бил около нея и заедно са се наслаждавали на игрите. Той винаги се е грижил за сестра си и я е пазил като че ли е съкровище. От съвсем малка, Аматиста демонстрира необикновени умения. На дванадесетгодишна възраст започва да има видения и сънища около смъртта на дядо й Педро Пабло, но се осмелява да разкаже на майка си това в нощта преди той да умре. Пагубната способност да предсказва се повтаря малко преди смъртта на баба й Мирта, а по-късно, с изчезването на един от работниците в курорта, открит мъртъв на място, което тя е сънувала. Тя също така има благословени ръце и след като завършва училище, усвоява първа помощ в Червения кръст и се превръща в активен и необходим служител в курорта.

Камило Тирадо Толедо

Второто дете на Мигел и Летисия. Родил се е и е израснал на място, пълно с удобства. Има нормално детство за дете от висшата класа в Богота, посещава уроци по езда и плуване, става бойскаут и прекарва почивните дни в клуба. Тинейджърските му години, напротив, са много по-различни - на 14-годишна възраст се увлича по инженерство, строителство и всякаква апарати, поради което разглобявал всичко в дома си, за да види как работи, а след това отново ги сглобявал. След като завършил училище, заминал да учи това, за което винаги е мечтал в MIT в Бостън, един от признатите и скъпи университети в областта на инженерството. Посвещава се изцяло на учението си и живее, завладян от идеята да получава отлични оценки и да стане най-добрият.

Симон Тирадо Толедо

Най-малкото дете на Мигел и Летисия. Плод на последните искри на страстта, които са останали във връзката на родителите му. Израства в семейство, в което не любовта, а безразличието са на преден план, тъй като баща му живее само заради работата си, а майка й обикаля различни спа-центрове и центрова по медитация. Винаги е имал това, което иска - компютри, видео-игри, роботи, колички, дрехи и др. Така той изгражда една виртуална и технологична крепост в своята стая. Когато стане нервен, му се появява тик - скрива ръката си в джоба. Непохватен и трудно се справя с практически задачи. Приятел е с Толима и Сарита. Благодарение на тях, Симон открива един свят, който е напълно непознат за него: прородата.

Анхел Вергара

Истинското му име е Франклин Кампоамор. Любовник на Летисия Толедо и шофьор на Мигел Тирадо. Жиголо, който използва своите физически дадености, за да доставя удоволствие на застаряващи дами, като в замяна получава много пари. Той не е човек, който се страхува, пада си садомазохизъм и пиромания, безсъвестен мъж, който е способен на всичко, за да постигне това, което иска. Неговата Ахилесова пета са семейството му, майка му и сестра му, които обожава и за които се грижи. Той не смята да спре, докато не унищожи Летисия и семейството й.

Вирхелино Кинче

Племенник на Абел Кардосо. Работил е като управител на имението „Гората на Венеция" по времето, когато Роси и Мигел са се запознали. Имал е горещ романс с Летисия, преди тя да се съсредоточи върху Мигел и да реши да го отведе в Богота. След като Летисия си тръгва без да се сбогува с него, той изпада в депресия и се отдава на алкохола. След смъртта на Педро Пабло, Вирхелино продължава да работи в имението, докато Роси не изгонва заради кражба. Когато Летисия се завръща в имението, след двадесет и три години, тя търси Вирхелино, за да й помогне в съдебния процес срещу Роси. При срещата им, Вирхелино отново изпитва забравената страст и отново събужда страстта в Летисия, но преди всичко той разкрива истината, която Летисия е крила от него.

Аманда Регерос

Адвокатка. Занимава се със съда в селото повече от 20 години. Влюбена от съвсем млада в Летисия Толедо и цял живот е чакал да се завърне. Има власт в зоната, но никой не я обича. Отявлен враг на Роси и винаги е гледала с лошо око на това, че тя е придобила земите на Толедо, за да построи курорт. Пълна мъжкарана, сериозна и предпазлива. Огорчена и озлобена жена. Въпреки че цялото село говори за нейните сексуални наклонности, никога не е позволявала да се говори за връзката й с човек, който само я е използвал и е бил с нея заради парите. Това я е направило още по-недоверчива. Притежава земи и пари, но живее изкъсо. Практически няма приятели. Тя е посветена изцяло на работата си, а от време на време вечер ходи да играе билярд, за да поддържа формата си - била е регионална шампионка. Умела и хитра, тя винаги използва закона в полза на клиентите й. Познава района и хората. Знае за делата, които са водени през последните тридесет години. Познава генеалогичните дървета на най-известните семейства. Язди отлични и борави с оръжията много добре. Въпреки че не се страхува от никого, в селото не спират да говорят зад гърба й. Тъй като нейната голяма и единствена, но несподелена любов, е Летисия, тя разчита само на двама верни другари: Юда и Делирио, две кучета, които я пазят и са тренирани да убиват.

Доктор Висенте Перико

Признат адвокат в селото. Вдовец от петнадесет години. Той разкрива любовта си към Роси и й предлага брак. Мъж със силен характер, уважаван в района, въпреки че не разполага с голяма власт. Подкрепя Роси в борбата й против Тирадо Толедо и вижда в Мигел свой съперник.

Източник: www.canalrcn.com , www.lafiscalia.com