Лятото на любовта (Verano de amor)

През 1999 година, група деца се възползват от своя последен ден от ваканцията и сключват договор за вечно приятелство, заклевайки се да се срещнат след 10 години. Времето минава и вечното лято се превръща в един кошмар. Чувствата и невинността се превръщат в огорчение и разочарование.

Това е история за любов, която започва, която се ражда и която се разпознава като любов; за любовта, която си е отишла и за други, които я търсят. Това е историята на една група деца, които са израснали в малко градче край бреговете на река, които живеят там като приятели и са израснали заедно. Но също така това е история за техните родители, братя и сестри, баби и дядовци.

Това е сърдечна история за цялото семейство. Запознаваме с няколко поколения - от дядовци и баби до децата, които се събуждат за живота. Там също са и младежите, движещата сила на това място, готови да завоюват целия свят; които са изоставили детските пакости, за да се сблъскат с пробуждащите се тела, непокорността и със срещата с първата любов.

Всички персонажи споделят своето търсене на щастие, непокорността пред несправедливостта, вълнението от свободата и възможността да открият любовта. Всеки със своите желания, страсти и нещастия са в неспирна борба за постигането на истинското щастие.

Персонажите:

Миранда

Идеалистка, непокорна и страстна. За приятелите си тя е лидер и всички са напълно верни. Незряла, но готова да порасне. Вярва, че може да промени света и влага всичките си сили, за да се бори за справедливи каузи. Не понася да я контролират постоянно и за това е в постоянен конфликт с майка си.

Мауро

Разводът на родителите му му напомня всичките му дефекти, които заплашват неговото усещане за стабилност. Засилва се неговата надменност и става безотговорен и циничен. Готов е да извърши какво ли не в търсене на начин да покаже своето непокорство. Поведението му е насочено към това да прикрие своята уязвимост и в действителност Мауро е много чувствителен и страстен младеж.

Зои

Сладка и нежна, но тя е готова на всичко, за да защити онези, които обича. Детството й е било тежко и не познава родителите си, които са я изоставили. Възпитана е от сестра си Флора. Бои се от любовта, която никога не е изпитвала и смята, че тя може да предизвика само страдания. Тъй като сестра й я е отгледала и се е грижила за нея, тя търси начин да я защити от любовни разочарования.

Дилан

Чувствителен, затворен и капризен младеж, който мечтае да стане кино-режисьор, но страда от свръх-защитата на родителите си. Девствен, той смята, че любовта и секса са едно. Никога не е имал формално гадже и не знае дали е бил влюбен. Спокоен тип, верен на принципите си и приятелите за него са най-важното. Понякога е неуверен и лесно се поддава на влияние.

Балдомеро

Тъй като от малък е отговорен за семейството си, той е най-зрелия от приятелите. Със силен и импулсивен характер, той прикрива своите истински чувства. Пълна противоположност на Дилан, с когото се допълват и за това те са сърдечни приятели. Грижите за семейството му му пречат да мечтае да стане музикант. Подкрепя търпеливо своята хипохондрична майка.

Иса

Озлобена, защото се чувства изоставена от родителите си. Майка й много често отсъства заради професионалния й живот. С баща си много си прилича, но е озадачена от мистериозното му изчезване. Постоянно се кара с брат си. Иска да се чувства обичана, но не е способна да обича. Интригантка, лъжкиня и преди всичко егоистка.

Отон

Той е лошия в историята и само търси власт. Очарован е от идеята да има контрол над всичко. Егоист, но също така много умен и разумен. Саркастичен, предател и нечувствителен, но притежава особено чувство за хумор, което въпреки неговите недостатъци, го прави очарователен. Сложен тип, който може да бъде намразен и обикнат с една и съща сила.

Флора

От малка се грижи за сестра си Зои. Това я е направило много силна, независима и е готова на всичко. На моменти тя оставя настрани своите принципи, но накрая все пак следва повика на сърцето си.

Данте

Смел и решителен, той притежава голямо сърце. Умен, приятен и на моменти хаплив. Уверен в себе си. Бързо успява да спечели симпатията на младежите в селото като преподавател по литература, който ги разбира. Пристига в селото в търсене на нов живот и изглежда, че крие тъмно и загадъчно минало.

Дон Вито

Симпатичен старец, нежен и шеговит. За него дадената дума означава много. Живее със спомените от едно невероятно минало и се стреми нищо да не се промени. Неочакваната поява на внуците му нарушава спокойствието, което цари в живота му.

Аура

Нежна, свръхзащитница и наивна. Съпругът й е целият й живот, обожава го и се стреми към него. Пристигането на внуците й я разстройва. Тя не знае как да контактува с тях, когато се настаняват в дома й най-неочаквано.

Енцо

Умен и симпатичен, егоист и винаги се стреми да изпита нещо ново. Способен е да продаде душата си на дявола, но не таи злоба. За него животът е една голяма игра. Търси начин да остави зад себе си своето детство.

Рейна

Майка на Балдомеро, Миранда и Беренисе. Преди години съпругът й я е изоставил. Това я е превърнало в неуверена жена, която постоянно показва колко е нещастна и по този начин се опитва да привлече вниманието на децата. Тя е принудена да се бори, за да излезе от тази бездна, в която се намира.

Фелисиана

Разговорчива и натрапчива, тази жена винаги сее скандали в селото. Работи в рибния магазин, от където наблюдава какво става. Клюкарката на селото. Никога не е искала да разкрие кой е бащата на дъщеря й Ада, но злите езици твърдят, че тя е плод на връзката й със загадъчен чужденец.

Ада

Дъщерята на Делисиана. Красива девойка, която получава в наследство от нея слабостта към слухове и интриги. Ада търси стабилност в любовта, поради което преживява няколко увлечения.

Дана

Изправя се също като брат си Мауро на ситуацията в семейството. Показва се като неуверен и търси отчаяно опора в любовта, която може да му помогне да преодолее раздялата на родителите си. Той е слаб и безхарактерен, но може да се събуди във всеки един момент.

Нарсисо

Невинен, наивен и непохватен, великодушен и често злоупотребяват с неговото голямо сърце. Крайно влюбчив. Приема живота от веселата страна и както изглежда нищо не го засяга. Семейството му е мигрирало в САЩ, където работят.

София

Омъжила се е прекалено млада и неопитна за мъж, който е по-възрастен от нея. Живее в света на фантазиите, мислейки че е сформирала перфектното семейство. Когато светът й се разрушава, тя остава напълно незащитена. София е принудена да се учи да живее в реалния свят.

Фрида

Превъзходна майка, въпреки че понякога задушава сина си Дилан. Държи се така, все едно няма големи конфликти и приема живота, който води. С времето открива, че се чувства самотна и че бракът й се е провалил. Сблъсква се с дилемата, която усложнява живота й, но в същото време я кара да се чувства по-жива от всякога.

Федерико

Отговорен, услужлив и с добър характер. Защитник и с безупречни морални ценности. Връзката, която има със съпругата си е стабилна, въпреки че е рутинна. Опитва да се отдаде изцяло на сина и работата си. Без да си дава сметка, той пренебрегва съпругата си. Федерико е лекар в селото и хората го обичат и уважават.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Verano_de_amor , www.esmas.com