Продава се булчински воал (Vende-se um véu de noiva)

Любовната история на младите Рубенш Баронезе и Мария Селия започва през 80-те години. Той е млад безстрашен бизнесмен, а тя – чувствителна и талантлива художничка. Двамата живеят в голяма къща покрай бреговете близо до Сао Пауло с неговата леля – Кора. След раждането на първото им дете, Еунисе, братовчедка на Мария Селия, най-неочаквано се появява в живота на двамата.

Въпреки че Мария Селия се радва да види отново своята братовчедка, присъствието на Еунисе притеснява Кора. Лелята на Рубенш разбира, че Еунисе има лоши намерения ис е опитва да предупреди племенника си да не й позволява да остава да живее в дома им. Еунисе планира да отведе Мария Селия на Острова на пророка. Така, синът на Мария Селия се ражда в ръцете на прислужницата Изабел. След раждането, при много мистериозни обстоятелства, Мария Селия и бебето умират.

Само Изабел и Фабрисио Вилела, доверен служител на Рубенш, знаят цялата истина. Заплашвана от Еунисе, Изабел напуска работа и се отдалечава от семейството, а Фабрисио, който е свидетел на смъртта на Мария Селия, избягва с новороденото, за което всички вярват, че е умряло заедно с майка си.

Минават двадесет и осем години... Рубенш Баронезе е огорчен и амбициозен мъж. След инцидента с Мария Селия, бизнесменът се е оженил за Еунисе и двамата имат един син – Густаво. Леля Кора вече не живее с тях под един покрив, но продължава да се съмнява в съпругата на племенника си. Фабрисио се е оженил за девойка от района – Рита, която е лудо влюбена в него. От любов към Фабрисио, Рита е приела да регистрира малкия – сина на Рубенш и Мария Селия, като тяхно дете. И така, младежът, който би трябвало да се казва Рубенш Баронезе Фильо, сега се казва Даниел Вилела.

Двойката има и дъщеря – Елиана. Даниел се влюбва в сестра си – факт, който не смее да признае пред никого и се опитва да задуши това толкова силно чувство. Елиана Вилела е на път да се омъжи за Марио, скромен механик. В деня на сватбата, Елиана получава подарък от своите приятели – Ней, Патрисия и Присила – едно красиво було. За нещастие, Елиана и Марио претърпяват автомобилна катастрофа, в която Густаво Баронезе е замесен.

Катастрофата променя съдбата на Елиана. Густаво научава за смъртта на Марио и се чувства виновен за проваления брак на девойката. Тя, от своя страна, отказва финансовата помощ на Густаво за медицинските разходи. За да разреши проблемите си, Елиана решава да обяви в Интернет, че продава булчинския си воал.

В същото време, Фабрисио Вилела среща съвсем случайно Еунисе. Тя е заинтригувана от срещата с Даниел. Изпълнена със съмнения, Еунисе нарежда на своя иконом, Кловис, да разследва живота на сина на Фабрисио. След като се уверява, че младежът е син на Мария Селия, Еунисе започва да изнудва Фабрисио. Тя не подозира, че нейният собствен син – Густаво, е влюбен в дъщерята на Фабрисио и че познава Даниел. Младият артист е нает да нарисува нови десени в семейната компания. Приликите с Мария Селия впечатляват Рубенш, който се опитва да го опознае. Симпатията между двамата е мигновена.

Но сянката на миналото се завръща и Еунисе трябва да се справи с всичко, което я притеснява.

Източник: www.teledramaturgia.com.br