Преодолей разбитото сърце (Vencer el desamor)

Една история, която засяга различни теми от съвременния живот и най-вече за случващото се в семейство Фалкон.

Барбара – консервативна и претенциозна жена, празнува пенсионирането на съпруга си Хоакин Фалкон. Сега, когато той няма да работи и трите им деца – Алваро, Едуардо и Гаел, вече не живеят в семейната къща, тя мечтае да пътешества и да правни нови неща. Но след като остава вдовица, в къщата ѝ пристигат три жени, които подлагат на изпитание нейната смелост и желание да продължи напред.

Адриана е смела и страстна. Живее в свободен съюз с Едуардо – второто дете на Барбара. Той е привлекателен, но нечестен счетоводител. Двамата имат един син – Тадео.

В същото време, в Рио Верде, Сан Луис Потоси, Дафне е бременна с второто си дете и се подготвя да се премести в Сакатекас със съпруга си Нестор и малката им дъщеря Кларита. Младото семейство има множество планове, но всичко се проваля, когато най-неочаквано Нестор умира при инцидент.

От друга страна, Хема – родом от селски район, уж идва да замести предишната прислужница, но лъже за възрастта и причините да бъде там...

Персонажите:

Ариадна Лопес Ернандес

Майка на Тадео и партньорка на Едуардо. Страстна, интелигентна и смела. Не обича несправедливостите и обича работата си на журналист. Синът ѝ е най-важното за нея и заради него е готова на всичко.

Барбара Албаран де Фалкон

Съпруга на Хоакин, майка на Едуардо, Алваро и Гаел. Консервативна, с твърд характер, но в същото време много благородна. Посветила е живота си на семейството, което обича най-много на света. Най-голямата ѝ мечта е да посети Париж.

Алваро Фалкон Албаран

Първороден син на Барбара и Хоакин. Брат на Едуардо и Гаел. Съпруг на Олга. Благороден и чувствителен, със силен характер, запален по професията си като архитект и е много влюбен в съпругата си. Горд е от Барбара и Хоакин. Най-голямото му желание е да стане баща.

Дафне Фалкон

Дъщеря на Хоакин, плод на една извънбрачна авантюра, която е имал с Хосефина. Младата жена е съпруга на Нестор, майка на Клара Мария и Сантяго. Освен това е учителка по езици. Всеотдайна жена, със силен характер и традиционни идеи. Въпреки че работи, неин приоритет са децата ѝ.

Хема Корона

Със скромен произход, Хема е млада жена с весел характер. Най-голямата дъщеря на Левита и Онофре, сестра на Перла и Пабло. Обича много да учи и притежава вроден талант да пее и композира песни. Където и да ходи, винаги носи своите слушалки. Подкрепа за майка си, тя мечтае един ден да успее да напусне селото им.

Хоакин Фалкон Руис

Съпруг на Барбара и баща на Алваро, Едуардо, Гаел и Дафне. Той допълва Барбара със своя приветлив и лек характер. Обича семейството и е много близък с Гаел. По професия адвокат, той винаги се опитва да бъде справедлив, което често му причинява проблеми.

Едуардо Фалкон Албаран

Баща на Тадео и партньор на Ариадна. По професия счетоводител, той е „глезеното“ дете на Барбара. Привлекателен, симпатичен и умел манипулатор, но също така егоист и много амбициозен. Не се разбира добре с Алваро, тъй като дълбоко в себе си му завижда.

Олга Коядо

Съпруга на Алваро. Архитект по професия, снаха на Барбара и Хоакин. Успешна жена, привлекателна, интелигентна и амбициозна, от висшата класа. Тя не се разбира добре със семейство Фалкон, които смята за по-нисши. Въпреки че е успешна в професията си, нейното най-голямо желание е да има дете.

Гаел Фалкон Албаран

Син на Барбара и Хоакин, с когото е много близък. По-малък брат на Алваро и Едуардо. Работи в рекламния бизнес и има голям талант в това. С благороден характер, веселяк и симпатяга. Обича да живее живота си без да се притеснява. Женкар, той има „свободна“ връзка с Ромина – приятелка и колежка.

Куатемок Варгас - Куау

Физически привлекателен и с характер на съблазнител. Роден в Сан Иксплан, наскоро пристигнал от СаЩ, където е натрупал малко финансови ресурси. Той е типичен мачо с традиционни идеи. Запознава се с Хема и се държи очарователно с нея, но много скоро показва истинското си лице.

Линда Браун

Бизнесдама и северноамериканска наследница. Тя е „пума“. Умна и успяла жена, с добро финансово положение. Не е имала късмет в любовните си връзки и когато се запознава с Едуардо, тя се вманиачава по него. Няма търпение да има дете.

Източник: https://www.tvynovelas.com/mx/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Vencer_el_desamor , https://www.lasestrellas.tv/