Двадесетгодишен на 40 (Veinteañero a los 40)

Теленовелата разказва историята на един мъж, който се събужда след като 27 години е бил в кома, без никаква мозъчна дейност, в напълно различно общество от това, в което е живял преди 30 години.

Историята започва през 1988 година. Франсиско е млад идеалист, който е планирал живота си и който е успял да опознае любовта с едно момиче с добро сърце, Рафаела. За нещастие, животът му е прекъснат от тежка катастрофа, след която изпада в кома, от която се събужда през 2016 година. Обездвижен в болничното легло, Франсиско не успява да се възстанови бързо.

Изминали са 27 години. И докато Франсиско е лежал в кома, светът се е променял. Накрая, благодарение на помощта на Катя, той успява да се събуди. Но в светът, нещата не са замръзнали за тези години. Рафаела е сформирала семейство с Алехандро, приятел от младежките години на Панчо.

Промени са настъпили и в семейството му: майка му Естер, сестра му Фатима, която е омъжена за Елисео, племенниците му Агустина и Исидора, и бавачката им Ханин, която е приета като част от семейството, тъй като не са можели да ѝ плащат месечните заплати в продължение на дълги години.

Семейството на Рафаела включва децата ѝ: Габриел и Бастиан, баща ѝ Алберто и внука му Томас – Томи. Нейните деца, обаче, не подозират, че биологичният им баща е Франсиско и са били лъгани през тези години от Алехандро.

Други герои, част от историята, са Кристиан и синът му Оливер, които се влюбват в персони от много различни светове. В живота на Рафаела присъстват нейните помощници: Джонатан, Шакиро, Сестра Вирхиния и Алисон. Не отсъства и най-добрата приятелка на Рафаела – Джаки, и накрая, но не на последно място, трябва да се спомене Никол, майката на Томи.

Времето изиграва един „лош кошмар“ за Франсиско, който открива, че целият свят и хората, които е познавал, крият тайни. Всички хора, които са успели да спечелят сърцето му, сега събуждат неговата омраза.

В тази история не липсва любов, омраза и предателство. Това е история за семейства, войни и тайни и само един човек, който може да ги прекрати...

Източник: www.13.cl , es.wikipedia.org/wiki/Veinteañero_a_los_40