Петзвезден романс (Una Maid en Manhattan)

Всичко се свежда до това дали си готов да мечтаеш... и дали имаш достатъчно смелост, за да осъществиш мечтите си...

Мариса Лухан е управителка на малък хотел в Мичоакан, Мексико. Това е мястото, където с много усилия и възползвайки се от възможността да работи в туристическия бизнес, тя е успяла да изгради собствен свят за себе си и малкия си син Лало, който е на десет години. Чрез Виктор, едно от момчетата на село, тя посещава САЩ, където той живее, с идеята е била да прекара само коледните и новогодишни празници. Там познава за първи път любовта, в резултат на което забременява.

Връзката никога не става достатъчно стабилна, за да могат да изградят семейство и тя решава да поеме грижите за сина си сама. Тя се справя с тази задача с много желание, усилия, амбиция и работа, но тази мечта много скоро се превръща в кошмар, тъй като хотела, в който работи, е превърнат в място за сбирки на наркодилърите, а по-късно и закупен от тях, за да има къде да се срещат.

И така, Марисела се вижда принудена да емигрира на север, за доброто на сина си. Лало желае тя да се омъжи за Виктор, баща му, за да получат законен статус в САЩ. Мариса приема, с много съмнения и притеснения, и след бездушна церемония, те заминават на север. Мариса, отново обхваната от мечти, таи тайно надеждата, че връзката ѝ с Виктор може отново да се превърне в любовта, от която се е родил сина ѝ.

Те отсядат в Лос Анджелис, но не отнема много време на Мариса, за да осъзнае, че мечтите ѝ са невъзможни и че Виктор никога няма да се промени. След като се скарва с него, тя взема сина си и заминава за Манхатан, където живее нейна приятелка, която ѝ предлага помощта си. Благодарение на Белинда, нейната най-добра приятелка от детинство, Мариса започва нов живот и си намира работа като камериерка в един от най-големите и луксозни хотели в Голямата Ябълка.

Животът започва да се променя, а също така се увеличават и приятелите. Белинда и Летисия, колежка от работата, стават като семейство, приемат и Таня – симпатична афро-американка, която осиновяват като по-малка сестра. Усилията и изпълнителността, които Мариса влага в работата си, ѝ спечелват уважението на Амадор – управителя на хотела, а също така ѝ откриват възможности да расте.

И в този момент започва тази забавна, на моменти трагична, но също така много романтична любовна история, тъй като заради объркване, предизвикано от сина ѝ Лало, тя се запознава с Кристобал Паркър Салас – красив младеж, смел и предприемчив, който я приема за една от гостите на хотела, а не една от обслужващия персонал.

Скоро след това, галантният кавалер от историята остава безумно влюбен в нея и тя, за първи път в живота си, се оказва неспасяемо привлечена от мъж, който успява да я накара да се влюби до полуда в него, а тя не може да направи нищо, за да го избегне. Така се ражда любовта между двама души, напълно различни, които по стечение на обстоятелствата, или по-добре казано – по щастливо стечение на нещата, започват да играят роли, които въобще не отговарят на истинските им личности.

Но съдбата се появява под формата на Сара Монтеро – злодейката в историята, богата коментаторка на модата, увлечена по Кристобал, която не може да позволи на една обикновена камериерка да ѝ отнеме това, което ѝ принадлежи.

Мариса преживява болезнено приземяване в реалността и се срамува, че се е държала като глупава тинейджърка. Това, заедно със сърдитото заявление на Кристобал, че се чувства измамен, стават стимул за даването на една клетва: от този момент в живота си, тя ще търси стабилен мъж за нея и за сина си, но най-вече, никога повече да не позволи на една любовна илюзия да навлезе в живота ѝ, за да не го разруши отново.

За Кристобал, това е скандал, който му помага да си отвори очите за една реалност, за която никога не е подозирал. А след заболяването на баща си, който е сенатор, той решава да се насочи към политиката. Но точно тогава открива, че любовта, която изпитва към Мариса, е много по-силна.

Въпреки че Мариса и Кристобал постоянно мислят един за друг, техните животи продължават в различни посоки. Но съдбата се заема със задачата да ги събере отново. И този път, Лало – синът на Мариса, който винаги се е интересувал от история и политика, както и от въпросите за подобряване на латиноамериканските общности, влиза в ролята на Купидон и ги събира по време на една конференция, на която Кристобал трябва да изнесе доклад, и която се провежда в хотела, в който работи Мариса.

И пеперудите отново запърхат с крилца по време на тази среща, въпреки че Мариса вече се среща с Франк Варела – младеж, който работи на летище Ла Гуардия, лидер на група за социални и културни дейности в квартал Куинс. Освен това, Виктор отново се появява и заявява своите права като баща на Лало, настоявайки от Мариса да му даде още един шанс. Но Мариса вече е наясно със своите чувства и те са насочени към Кристобал.

Когато всичко изглежда наред и идва ред за споделената любов, отново се появява злото, което иска да ги раздели. Още веднъж разделени от обстоятелствата, те поемат по различни пътища, но зложелателите не подозират за силата на любовта, която може да донесе победа във всяка битка и накрая да извоюва пълна победа във войната...

Източник: msnlatino.telemundo.com