Едно щастливо семейство (Una familia feliz)

Виктор Алтамира е богат и преуспяващ бизнесмен, който от младежките си години е насочил всичките си действия към заветната цел да се превърне в победител. В съответствие с това решение и малко след като се дипломира като архитект, той приключва връзката с годеницата си и сключва брак, по сметка, с дъщерята на индустриалец. След смъртта на тъста му, той поема компанията, която расте и се развива.

Като навършва петдесет години, мечтата му се превръща в реалност: той е победител с множество постижение и с натрупани пари. Само че той постига тази своя цел благодарение на личната му амбиция, егоизма му и почти нечовешкото отношение, с които се опитва да засенчи всички около себе си.

Благодарение на интригите му, сестра му Мариса се превръща в огорчена стара мома и алкохоличка. Брат му Фернандо напуска страната, за да няма нищо общо с него. Синът му Тито, който докато расте е наблюдавал как баща му преследва парите, се е превърнал в циник и женкар, който само очаква времето да го замени.

Дъщеря му Хавиера, която е наследила артистичното призвание, което навремето той е загърбил заради парите, гледа с презрение на ценностите на баща си и се бори да открие истинската си самоличност... и накрая, съпругата му Ана, която въпреки безбройните унижение, които е била принудена да търпи от негова страна, го обича и го подкрепя, търсейки убежище в благотворителни събития.

Виктор оправдава всичко, което е направил в живота си в преследването на парите и целта да се превърне в „победител“, с това, че не е искал семейството му да се разпадне, както е станало с неговото, когато е бил дете. За това постоянно се притеснява и прави всичко по силите си, за да представя своето като „едно щастливо семейство“.

Освен това, той използва този образ, за да рекламира своя бизнес. Тъй като всички аспекти на бизнеса са свързани с дома и предлагане на „семейно щастие“, той не се колебае, когато решава да проектира образа на семейството си като идеалното „щастливо семейство“. Това води до големи печалби в областта на рекламата, а също и в обществото. Мотото на неговата компания е: „С Алтамира, едно щастливо семейство“. 

Източник: www.emol.com