Едно специално семейство (Una familia especial)

Странна светлина се движи в небето през нощта над Буенос Айрес. Светлината преминава над Обелиска и се отдалечава към безлюдни зони. Там, светлината се снижава и се забелязва какво в действителност е: космически кораб, който се опитва да кацне на повърхността. Корабът пада тежко на земята.

Кайетано (60 годишен) притежава ранчо за отглеждане на пилета, което е получил в наследство от баща си. Той работи с брат си Маноло, който живее с него в къщата. Двамата имат силна връзка, въпреки че Маноло е комарджия и е натрупал големи дългове към човека, който ги снабдява с пилета, Пако.

Маноло е женен за Елена и имат две деца. Кайетано не е женен. Съпругата му и майка на сина му Леонардо, ги е изоставила преди много години. Връзката между Кайетано и Леонардо е много сложна. Леонардо обвинява баща си за това, че майка му си е заминала и за това, че го принуждава да работи в ранчото, въпреки че не му харесва. Той помага, но в същото време работи като преподавател по физическо възпитание и не е доволен от това, което получава. Иска да се реализира като личен треньор. Той има няколко ученика и обещаващо бъдеще, тъй като се радва на голяма популярност сред жените, които държат той да ги тренира. Проблемът е, че Кайетано не приема тази работа на сина си на сериозно.

Когато историята започва, Лео е в дома на една ученичка, която е успял да спечели. Получава обаждане от баща си, че трябва да отиде за поръчаните пилета, тъй като Пако не може да ги занесе. По пътя, Лео вижда една жена, която е напълно гола - Селена, млада и много интригуваща жена.

Лео, напълно завладян от жената, той я завежда в близката къща, която принадлежи на приятел на баща му, който му я е оставил, за да я даде под наем и в момента е необитаема. Взема от там дрехи и храна, но е много непредвидлив - Селина взема колата му и изчезва.

Кайетано и брат му подават оплакване, докато Селена взема семейството си, което я очаква. Семейството е слязло от космическия кораб. Това не е обикновено семейство, а едно много специално - всички са извънземни, напълно различни от нас. Те използват специално устройство, което ги превръща в хора, за да не се различават.

Селина, която е била изпратена, за да огледа и да намери място, където да отседнат, отвежда семейството си в необитаемата къща, която е открила. Извънземните влизат в съседната къща без някой да ги забележи. Извънземните използват фризера в къщата, за да се преобразуват в хуманоиди като при това използват и снимки на семейството, които откриват в къщата. Но те използват толкова много енергия, че целият квартал остава без ток.

Кайетано и семейството му смятат, че някой е влязъл в съседната къща - единственото място, където има ток в околността. Лео задържа Кайетано и брат му, тъй като те се опитват да изселят съседите и успява да ги убеди да позволи на новодошлите да останат.

Малко по малко извънземните, преобразени като хора, опознават съседите си. Те започват да изследват семейството на Кайетано и тези, които са около тях. Така смятат, че могат да разберат най-добре поведението на съществата от тази планета.

Извънземните имат информация за човешкото поведение, но тя е по-скоро само на теория. Те трябва да натрупат опит като хора. Всяко начало е трудно и те допускат много грешки, изпадат в комични ситуации, но през цялото време се стараят да не бъдат разкрити.

Източник: www.pol-ka.com