Съпруг за Естела (Un esposo para Estela)

Естела Моралес се нуждае от съпруг, за да получи наследството, което й е оставила майка й и с което се надява да спаси „El Vendaval“, семейното имение, което се намира в разруха и което е натрупало огромни дългове. За това, тя пуска обява във вестника.

Сред многото кандидати, които се стичат от цялата страна, е и Адриано Алберти – наследник на интернационална хотелска верига. От всички претенденти, Адриано е единственият, който я познава. Или почти. Преди месец, двамата са се срещнали на остров Кюрасао. Тя – иска да умре, той – да забрави. За една нощ, тези самотници си играят на щастие. На следващия ден, жената е изчезнала безследно. А Адриано открива, че скъпото семейно колие вече не е в сейфа.

Адриано се заклева да отиде в имението „El Vendaval“, за да си върне скъпоценния накит, за който вярва, че е в ръцете на Естела. Но в действителност, той иска да докаже невинността на тази жена, която, както изглежда, е неговата истинска любов.

Персонажите:

Естела Моралес

Родена и израснала в пълна свобода в едно имение „El Vendaval“. Добре образована. Майка й, Ема, напуска дома и семейството си, за да преследва мечтата си да бъде моден дизайнер в голяма световна столица преди петнадесет години. Баща й, Франсиско Моралес, умира преди година и половина. От страна на баща си наследява дълъг списък със задължения и възможността да изгуби „El Vendaval“. Ема умира преди няколко месеца и Естела е единствената й наследница. Има само едно условие, за да получи състоянието: трябва да се омъжи. А това наследство може да й помогне да спаси всичко, което обича. След смъртта на баща си, Естела се превръща в мъжа в дома, защото така иска. Грижи се за конете, наглежда реколтата и отговаря, доколкото са й възможностите, за заплащането на дълговете, за да не изгуби земите, които са част от историята на семейството й. Няма време за губене и за това не обръща много внимание на външния си вид. Естела е привързана към малко неща, но на първо място стои семейството и земята, която им принадлежи. На второ място е Ромуло Гевара, работник от имението, от чиито устни е получила първата си целувка. Но Ромуло напуска имението и заминава за столицата в преследването на една жена. По пътя, той забравя да съобщи за решението си на Естела, която е изоставена пред олтара. Една нощ, изпълнена с разочарование, Естела се запознава с един мъж – Адриано Алберти. От този момент, животът й се разделя между любовта към мъжа и любовта към имението.

Адриано Алберти

Адриано Алберти е трето поколение в семейство, което притежава верига хотели - „Verona“. Колкото и да е странно, може да се каже, че двамата с Естела са преживели едно и също. Само че Адриано е преживял повече от двадесет години в различни хотели „Verona“, пръснати по света. Космополитни и напълно еднакви, хотели се различават само по панорамата, която се разкрива през прозореца. Един ден е Авила, на другия – река Хъдсън, или операта на Сидни. Също така е имал една годеница – Дженифър, дъщеря на директора на хотел „Verona“ в Каракас. Двамата заедно опознават какво е секс, тръпката от годежа, а след това и брака. Адриано е вярвал, че първата любов е за цял живот. И това е продължило до момента, в който нейното семейство деморализира връзката им. Раздялата на телата води до дългия път към развода, който се е оказал неизбежен. Адриано е висок, красив, занимава се със спорт от съвсем малък. Той е изпълнен с духа на първия Алберти, който е основал хотелите „Verona“. И той сляпо вярва, че Любовта все някъде съществува. За това приема предизвикателството, което му предоставя Естела, въпреки че са напълно различни.

Източник: www.venevision.net