Сцена за любовта (UEPA! Un escenario para amar)

Лурдес Хордан е девойка, която след смъртта на родителите си е поела грижите за малката си сестра Естефи. За да може да плаща изключителния интернат, в който учи сестра ѝ, Лурдес започва работа като танцьора в бар Пинк. Принудена да бъде добър пример за Естефи, тя лъже за своята истинска работа, представяйки се за престижна психоложка. По една случайност, Лурдес се запознава с Клаудио – напет младеж, който се влюбва в нея от пръв поглед.

Манипулиран от майка си Рафаела, Клаудио е на път да се ожени за Александра без да я обича истински. С убеждението, че Лурдес е наложила се психоложка, Клаудио иска не само да се сближи с нея, за да може да се излекува окончателно от травма, която е причинена от смъртта на неговия брат близнак, но също така и за да я покори. Двамата се влюбват един в друг до полуда, но тя се страхува, че той ще я изостави, когато научи, че в действителност не е психоложка, а танцьорка в бар.

Не веднъж Лурдес се опитва да признае на Клаудио своята тайна, но редица трудности и обърквания са причина да не го направи. След като не успява да се разкрие, тя затъва все по-дълбоко в лъжи. Лурдес споделя мъките и мечтите си с приятелките в бара Рокс, Аня, Габи и Пантерата. Всички те търсят начин да се издържат, както и да открият любовта. Когато животът на Лурдес се обърква окончателно, се появява Алдо – харизматичен милионер, който е очарован от нея. И така, той се намесва в любовта между Клаудио и Лурдес.

По време на новелата, Лурдес и Клаудио успяват да се справят с много препятствия и се радват на любовта си. Те се борят, за да останат заедно на тази Сцена за любовта, която животът им обещава...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/UEPA!_Un_escenario_para_amar