Тукити (Tukiti creci de una)

Антонио, на 15 година, и Пипо, на шест години, са синовете на Милдред, млада самотна майка, трудолюбива и строга. Антонио е във възраст, в която не се вписва нито в гимназията, нито извън нея. Случват се две събития, които осъждат Антонио: съседката, която се грижи за Пипо вечер, не може повече да се грижи за него и Антонио се е провалил в училище. И така Милдред го наказва, принуждавайки го да се прибира всеки ден веднага след учебните занятия, за да се грижи за Пипо и цяла вечер трябва да бъде с него.

С това наказания започва изостряне на отношенията между братята: Антонио вижда в Пипо пречка, за да прави каквото иска, а Пипо смята, че брат му злоупотребява, смятайки го за подчинен.

Антонио е в период, когато започва да се заглежда по момичетата. Той приема Пипо като спънка в преследване на обектите, а освен това ограничава свободата му. Въпреки досадата от малкия си брат, Антонио открива, че той е съвършеното оръжие за изпълнение на плановете му, тъй като малкия симпатяга е като магнит за момичетата.

По време на тези вечери-наказания, най-добрият приятел на Антонио, Джеферсон, по собствено решава да му прави компания и да му бъде съучастник при покоряването на момичетата в парка.

Сред тях са Уенди и Амаранта. Първата е съседка на Антонио, с която е израснал и която е влюбена в него, докато за него, тя е досада и само го дразни. Амаранта, най-красивото момиче в гимназията, е момичето, в което всеки открива своята невъзможна любов.

Персонажите:

Милдред

Едва на осемнадесет години тя забременява с първия си син, Антонио. Бащата след като научава новината, изчезва, но след години отново я измамва и резултатът е Пипо. Предприемчива жена, която поделя времето си между работата като секретарка, обучението в университета и задълженията на майка. Има дарба да си печели ухажори.

Пипо

6-годишен, но с огромно въображение. Това дете е много доверчиво и често става обект на шегите на брат си Антонио. Палав и много любвеобилен, той изпитва гняв към брат си, когато усеща, че го използва. Въпреки крехката си възраст, той преживява първото си любовно разочарование.

Антонио

Юноша на 15 години, който преживява тежък период в развитието си. Не се представя добре в училище, но най-голямото му безпокойство е да се представя за голям кавалер. Той се оплаква постоянно от това, че бидейки нисък и слабичък за възрастта си, не успява винаги да спечели момичетата, но желание не му липсва и то му дава сили, за да продължава с опитите.

Джеферсън

В действителност той не е блестящ младеж, но е приятен и добър приятел. Най-добрият му приятел е Антонио, в когото вижда пример за подражание и идеалният учител в изкуството на съблазняване на момичетата.

Уенди

Нейната силна любов към Антонио е тайна, която тя смята, че добре пази. Двамата са израснали заедно и въпреки че той вижда в нея момиченце, винаги се изнервя, когато тя е наблизо.

Амаранта

Типичното красиво момиче, по което всички момчета въздишат, особено Антонио и Джеферсън. Колкото повече се опитват да привлекат нейното внимание, толкова повече тя мисли за приятеля си Дани, най-красивия младеж в училище.