Три пъти София (Tres veces Sofía)

Това е историята на София Гутиерес, която страдала много през живота си, но на хоризонта ѝ се появява една стара любов, която може да я спаси...

София е женена за Хосе Брисеньо – опортюнист и женкар. Те имат две деца: дъщеря им Андрея гледа на живота с голям песимизъм и с безразличие, а синът им Мемо е болнаво и срамежливо дете, което живее в света на фантазиите си.

След като се скарва с Хорхе, София отива сама на една сбирка, където се среща с Федерико Сантияна. Той ѝ признава, че тя е единствената жена, която някога е обичал, но се е забъркал в сериозна връзка с Алехандра – дъщерята на съдружника на баща му.

След няколко години на скандали със София, Хорхе решава да отиде да живее с любовницата си Летисия, която по-късно става бегълка от правосъдието заради измама и корупция.

Федерико трябва да поеме юздите на управлението в компанията на баща си и се възползва от новото си положение, за да даде работа на София и по този начин, да запази връзката им в тайна.

Алехандра става добра приятелка със София, която се опитва да сподели с нея за връзката си с Федерико, но научава за бременността на Алехандро, поради което напуска компанията и се отдалечава и от двамата.

Финансовата ситуация на София се влошава, както и здравословното състояние на Мемо. На малкия е поставена диагноза „бъбречна недостатъчност“ и се нуждае от спешна операция. Отчаяна, тя търси Летисия, за да поиска от нея пари, толкова необходими ѝ за операцията на Мемо, а в замяна подписва някакви документи, заради които по-късно се оказва в затвора.

Като излиза от затвора, София се връща на работа в компанията на Федерико и благодарение на неговата помощ, започва да се издига в компанията, докато накрая става притежателка на половината от акциите. Малко след това, Алехандра, която открива, че животът ѝ е в опасност, търси София, за да я помоли да се погрижи за детето ѝ.

И сега, София е изправен пред много труден избор – да приеме ли детето на Алехандра или да се бори за щастието на семейството си...

Източник: detelenovelas.com