Отнасяй се добре с мен (Tratame bien)

След 22 години брак и съвместно съжителство, с две деца, които живеят в собствен свят, отказвайки да пораснат или предпочитат да си останат деца завинаги, Хосе и София се сблъскват с нова криза в отношенията.

Хосе преживява труден момент в работата. Веригата от магазини за играчки, основан от баща му, е на прага на фалита. София, за разлика от него, се радва на успех в работа, но не се чувства щастлива нито в професионалния, нито в личния си живот.

Изправени пред брачната криза, терапевтите на Хосе и София, Артуро и Елса, им предлагат да се подложат на терапия за двойки.

Техен терапевт става Клара Ломбардо и помага на двойката отново да се гледат и да се изправят пред този нов етап от израстването им като личности, през който се променят много неща.

По средата на живота си, когато и двамата вярват, че познават другия до болка, могат да се усетят нови неща, освен болката, и в трагикомичните ситуации на ежедневието, да спят до някого, когото все още не познават. Приятел, който все още има какво да предложи.

Ден след ден, епизод след епизод, София и Хосе са изправени пред трудни решения и трябва да избират. Или не.

Персонажите:

Хосе

С арменски произход, баща му е основал „El Sapo Púrpura", верига от магазини за играчки, която днес се намира на границата на фалита. Компанията се намира в ръцете на кредиторите след съдебно решение и Хосе усеща, че не само бизнеса, но и личния му живот се разпада. Преминал 50-те, Хосе е преминал със София през не една брачна криза. Носят се слухове, че Хосе има извънбрачна връзка. Това разкритие заплашва да разруши връзката им.

София

Дъщеря на преподаватели, отраснала в Северния квартал и учила в най-добрите училища, София се е запознала с Хосе, когато е започвала да учи медицина. Тя изоставя следването си няколко месеца след като го започва. От тогава, тя чувства, че й липсва всичко, свързано с майка й. От този момент, София вече не е същата. София е в етап от живота си, в който знае много добре коя е, какво иска, от какво има нужда. Тя винаги се е опитвала да прилича на майка си, сравнявайки се постоянно с нея. Това я е отдалечило от нея самата. Собственица и съдружница в „Baby-Net" - компания, която се занимава с продажба на детски дрехи, но основно по Интернет. Връзката й с Хосе, която продължава повече от 20 години, вече е изчерпана. София се опитва да намери начин да оправи отношенията им с посещение на терапия за двойки, но трябва преди всичко да си даде отговора на въпроса дали иска да бъде с Хосе или не.

Клара

Призната псохотерапевтка, специализирала в терапия за семейства и двойки. Клара винаги намира нужните думи, за да накара двойките да се замислят върху проблемите си и да потърсят начин да ги разрешат. В работата си тя изследва семейни прецеденти и взаимодействието и влиянието на членовете в семейството.

Елса

Психоаналитик и терапевт на София. Силно емоционална и впечатлителна, тя трудно запазва емоционална дистанция с пациентите си. Липсата й на опит усложнява разбирането на емоционалните проблеми на София.

Артуро

Психиатър на Хосе. Директен, ясен, той използва ортодоксални подходи. На моменти изглежда, че Артуро няма „филтър". Понякога думите му са прекалено груби за Хосе. На моменти не се притеснява да засяга болезнени теми и да говори открито за неприятни неща.

Източник: www.pol-ka.com.ar , weblogs.eltrecetv.com.ar