Капани и маски (Чили) (Trampas y caretas)

Кармен Макена е мулти-милионерка и обсебваща майка, която иска само да види синовете си, вече преминали тридесетте години, задомени и стабилни. За това, тя прилага всички трикове, които крие в ръкава си. В случая, козът се оказва привлекателна жена, Миранда, на която възлага задачата да омае и да отведе до олтара онзи, когото обикне, като в замяна ще получава ежемесечно щедър чек.

Заданието, обаче, не се оказва толкова лесна, защото Макс и Луис Фелипе имат напълно противоположни характери. Първият, Максимилиано, е консерватор, живее в дома на баба си и дядо си и свири на цигулка. Вторият, Луис Фелипе, е типичен Дон Жуан от осемдесетте години, с дълъг списък от „приятели“, които преминават през апартамента му, който се е превърнал в истински и футуристичен нощен клуб, чийто иконом е робота Фелипито. В края на историята, роботът придобива свръхестествени способности след като е бил отвлечен от странни същества, които са го върнали със специалната мисия да подготви Луис Фелипе за заминаване на друга планета.

Темите, които се разглеждат в историята, засягат етиката, материализма и ценностите, представени от централните личности в историята: майката – Кармен Макена, и нейната купена снаха – Мариана.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Trampas_y_caretas