Вихрушка (Torbellino)

Херман Аресе е млад преподавател по музика, който подлудява своите ученички. Те се опитват да го съблазнят на всяка цена.

Лусия е богата девойка от града. Тя мечтае да стане част от музикална група, също като Роберто, младеж от провинцията.

Лусия и Роберто се запознават в института и въпреки своите социални различия, се обикват искрено.

Леонардо Морено, пастрок на Лусия, е мъж без скрупули, който се е оженил за Консуело (майката на Лусия) от интерес. Леонардо се захваща със задачата да попречи на любовта между двамата младежи, тъй като иска да присвои богатството на Клаудио Кардиган, за когото се опитва насила да омъжи Лусия.

От друга страна, Гастон е младеж почти на 21 години, който произлиза от заможно семейство. Той е собственик на имение и става жертва на собствената си майка, която иска да го настрои срещу любимите му хора.

В живота на Гастон се появява Елиана – останала без майка и изоставена от баща си като дете. Тя се влюбва в Гастон, без да подозира, че баща ѝ е жив и че вече е започнал да осъзнава своите грешки, за които съжалява. За нещастие, Елиана е принудена да понася униженията на по-голямата си полу-сестра Марисол...

В историята на новелата се преплитат любовни истории, събирания и раздели, забавни моменти. Успоредно с това се развива и музикалната група „Torbellino“, чиито членове трябва да се справят с всички препятствия по пътя си.  

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Torbellino_(novela)