Земя на честта (Tierra de reyes)

„Tierra de Reyes“ е интригуваща история за любов и отмъщение между две семейства в град Хюстън, Тексас.

Братята Гаярдо – Артуро, Самуел и Флавио, се опитват да въздадат справедливост за смъртта на малката си сестра, за която подозират, че е била убита от земевладелеца Игнасио дел Хунко.

Тримата братя успяват да се вмъкнат в живота на заможното семейство като работници в Ранчо дел Хунко, където започват с изпълнението на плана си.

Насред конфликти и желание за отмъщение, братята падат в собствения си капан и се влюбват в трите дъщери на Кайетана Белмонте дел Хунко – София, Андрея и Ирина...

Персонажите:

Артуро Гаярдо

Най-големият брат в семейство Гаярдо. Има неустоим външен вид, смел е и много страстен. След трагичната смърт на родителите им, той е поел грижите за по-малките си братя и сестра си. Всички предизвикателства, през които е преминал, са го превърнали в сериозен и резервиран човек, винаги готов да се жертва за доброто на близките си. Ужасен епизод го повежда по пътя на отмъщението, но по този тежък път, той открива любовта.

София дел Хунко

Най-голямата дъщеря на Кайетана и съпруга на Леонардо Монталво. Ветеринарка в Ранчо дел Хунко и любовта, която изпитва към животните, се отразява в благородната ѝ душа. Зряла, уравновесена и застъпница на справедливостта. Въпреки своята младост и деликатна красота, тя е крехка и неуверена. Нещастие в миналото ѝ пречи да бъде щастлива, докато съдбата не ѝ предоставя шанса да изпита истинската любов.

Флаво Гаярдо

Весел, импулсивен и непокорен младеж. Харесва хубавия живот, въпреки че е беден, да се облича добре и да изтъква привлекателната си физика. Със свободен дух и авантюрист, той обича да се наслаждава на мига. Слабостта му към парите и лукса не е успяла да го отдалечи от онова, което е: благороден и чувствителен. На моменти показва своята иронична страна и се държи като мачо, поведение, което е възприел след сблъсъка му с жена, която разбива сърцето му.

Ирина дел Хунко

Най-малката от дъщерите на Кайетана и Игнасио. Девойка с невероятна красота, капризна и освободена. Приемат я за черната овца в семейство Дел Хунко и е основната причина за главоболия на майка ѝ. Участвала е в няколко скандални сцени заради прекомерното си и авантюристично поведение. Не пропуска купон, пилее пари на вятъра и не изпитва срам, че е имала няколко любовни връзки наведнъж. Съблазнителността ѝ намалява, когато сърцето ѝ открива мъжа, който може да я направи истински щастлива.

Самуел Гаярдо

Мечтател, решителен и с романтичен поглед. Въпреки че е беден, той учи в университета и иска по-добро бъдеще за себе си и за семейството си. Наивен, срамежлив и с много малко опит в любовта. Тези негови качества го правят недодялан, когато се опитва да се сближи с някоя жена. Опознава любовта, както и болката, когато се влюбва най-неочаквано в една жена, много по-различна от него.

Андрея дел Хунко

Дъщеря на Кайетана и Игнасио. Горда, перфекционистка и почти не се интересува от хората, които стоят по-ниско в обществото от нея. Най-голямото ѝ желание е да се хареса на майка си, на която помага в управлението на Ранчото. Изпитва особена привързаност към огнестрелните оръжия, което е отражение на нейната силна и доминираща личност. Постоянно цензурира сестрите си и техните чувства. Въпреки това, не може дълго да удържи на любовта, която изпитва към беден мъж.

Алма Гаярдо

Най-малкото дете в семейство Гаярдо и любимка на брат си Артуро. Красива, с ангелски поглед и завладяваща сладост. Състезава се в родео състезания за обикаляне на варели. Въпреки че е обикновено момиче, тя притежава вродена елегантност, която привлича неудържимо. Притежава голямо сърце, лесно се привързва и е голяма романтичка.

Кайетана Белмонте дел Хунко

Майка на София, Андрея и Ирина. Привлекателна жена, чиито качества са прикрити зад строгост. С твърда ръка управлява както Ранчото, така и семейното богатство. Живее, водена от това какво ще кажат хората и ревностно пази своя образ. Независимо от това, тя преживява една любовна връзка, която повлиява на семейния престиж.

Леонардо Монталво

Привлекателен мъж, с брилянтен и опасен ум. Пред всички се представя като харизматичен и уважаван бизнесмен. Облича се стилно и притежава голяма способност да съблазнява, зад които крие истинската си същност. Изпитва прекомерна амбиция да притежава богатството на семейство Дел Хунко. Бракът му със София и близката връзка с тъща му Кайетана го приближават го целта по един мълчалив начин.

Исидора Валверде

С дяволска красота, тя е дъщеря на арогантен милионер. Притежава внушителен характер и студен поглед, изпълнен с цинизъм. Свикнала е да доминира и да превръща в реалност всичките си капризи. В любовта е страстна и опасно ненаситна. Изявява острия си нрав всеки път, когато нещата не стават по нейния начин или когато нейните оръжия за съблазняване не сработват.

Соледад Флорес

Икономка в Ранчо дел Хунко. Мълчалива жена, с неуловим и неразгадаем поглед. Запазила е привлекателната си външност, но тъжното ѝ минало засенчва всяка следа от оживление. Вярна служителка, със сладък и страстен характер, когато трябва да защити тезата си. Работи при Кайетана повече от двадесет и две години и се е посветила изцяло на отглеждането на дъщерите ѝ, които я приемат като част от семейството.

Дон Фелипе Белмонте

Баща на Кайетана и дядо на сестрите Дел Хунко. Свеж, с младежки дух и почитател на литературата. Притежава дар да говори добре и е отличен съветник, заради дългогодишния си опит. Въпреки че в миналото е преживял катастрофа, след която е останал инвалид, той е останал поет, влюбен в живота и изпитва голямо желание да се наслаждава на живота пълноценно.

Емилио Валверде

Бизнесмен, утвърден и арогантен. Има зло изражение, остър глас и саркастични жестове. Обича да използва властта и социалното си положение. Демонстрира пред жените своята галантност, въпреки че дълбоко в себе си е разочарован, че има дъщеря. Когато става дума за враговете му, той е студен и безмилостен. Зад изградения имидж се крие мъж с много тъмни тайни.

Патрисия Рубио

Певица и екзотична танцьорка в нощен клуб. Не остава незабелязана, има съблазнителен глас и е позната като мъжеядка. Суетна, тя се смята за дивата на нощта. Държи се като фриволна и горда жена, но дълбоко в сърцето си е чувствителна и приема присърце чуждата болка.

Източник: www.telemundo.com