Компулсивни времена (Tiempos compulsivos)

„Tiempos compulsivos“ се развива на една много специална сцена. Едно място за провеждане на терапия с амбулаторни пациенти с компулсивни разстройства, някои дори с паталогични отклонения, свързани с психичните настройки.

Експериментаторът Д-р Рикардо Бусо е поел грижата за една група от хора с различни видове заболявания: Херардо е „работо-холик“, пристрастен към работата си и към постоянната заетост; Инес е обсебена от натрупването, следването на реда и с хранително разстройство; София е с изпъстрено с рани тяло и белези, които сама си е направила и си причинява постоянно болка; Тереса и нейните различни личности, постоянно дава предимство на една или друга; и Естебан, който е най-сложния случай: психопат-митоман с проблясъци и кризи, но много често сам се обърква кое е истина и кое – измислица.

При ежедневните срещи на групата, Рикардо се опитва да облекчи дискомфорта на своите пациенти, заедно със своя колега и приятел Есекиел и една нова лекарка, която се включва в тази сложна работа: Хулиета Деспейру. Този екип от професионалисти също така трябва да се изправят срещу собствените си страхове, тревоги и желания, измествайки центъра на собствените си драми и понякога, преживяват или усложняват травмите на другите. На някои моменти, терапевтите стават обект на разглеждане от страна на Камарата Гесел, което не означава, че от едната страна са здравите, а от другата – болните. Лекарите също страдат и трябва да се борят срещу собствените си призраци, същите, които навестяват и техните пациенти.

В душите си всички се измъчват от различни компулсии. А времената помагат те да покълнат...

Източник: www.eltrecetv.com.ar