Тереса III (Teresa III)

Играта на съблазнява си има име: Тереса!

Всички искаме винаги повече, отколкото имаме, но до къде сме способни да стигне, за да го постигнем?!

Тереса се е родила бедна и не е успяла да го приеме. Нейните родители са й помогнали да се изучи и са предполагали, че след като има добра професия, дъщеря им ще може да подобри културното и финансово положение.

Също така й помага Мариано, първата й любов и единственият мъж, който Тереса е обичала, но по свой си начин.

Любовта на Тереса е егоистична. Тя смята Мариано за свой и на никоя друга, вярвайки че той никога не би се влюбил в друга жена. Тереса го зарязва след като три години са били годеници, заслепена от парите на Пауло – най-добрата партия в университета, в който учи, благодарение на стипендия.

Пресметлива, каквато е, и обичайки да държи коз в ръкава, тя крие своя годеж от Мариано, от семейството и от съседите си в квартала, където живее. По същия начин да се погрижва да скрие от Пауло своето социално-икономическо положение.

Когато Пауло открива, че тя е бедна, забравя за годежа и плановете за сватба и се опитва да я превърне в своя любовница, но тя отхвърля предложението. Изпълнен с гняв, той се сгодява с Аида.

Между и Аида се заемат да унижават публично Тереса и да разкриват нейното положение (че е бедна), както и лъжите й. На свой ред тя също решава да си отмъсти и се заклева, че никога няма да позволи отново да я тъпчат, да получава всичко, което иска без значение от начин, по който го постига, нито от цената.

Тереса успява да получи помощта на своя професор – престижния адвокат Артуро де ла Барера, който плаща за образованието. Постепенно тя го покорява и се преструва, че не си дава сметка за чувствата, които събужда у него.

В същото време, възстановява връзката си Мариано, защото умира от ревност, че богата й приятелка Аурора се е влюбила в него.

Тереса не е готова да чака любовта на живота й да й помогне с пари и решава, че Артуро й подхожда повече.

Преструвайки се, че родителите й не я обичат и дори, че я бият, Тереса подбужда Луиса, сестрата на Артуро, да я заведе да живее в дома на семейство Де ла Барера.

Живеейки там, тя подлудява от любов професора и иска да се разкрие и да признае своите чувства, но се въздържа и както е обещал на бащата на Тереса, изчаква тя да завърши, за да не бъде повече негова ученичка и да го приеме.

Тереса презира родителите си и иска да се отдели от тях напълно, защото те само я правят за смях.

Рефухио, майка й, винаги е очаквала това, тъй като никога не се е лъгала за поведението и целите на Тереса, но Армандо изпада в дълбока депресия, тъй като обожава дъщеря си и се жертва заради нея, докато не попада в затвора.

Точно когато Тереса получава титла и разполага с достатъчно връзки, за да успее, и се очаква да се омъжи за Мариано, тя скъсва с него, за да приеме Артуро, който дава тласък на кариерата й и я отвежда за известно време в Европа, където се занимават с международни дела, които им донасят престиж.

Когато е готова да приеме предложението на Арутор, се запознава с Фернандо – годеникът на Луиса, красив младеж, мултимилионер, с благородно потекло и с възможност да въведе Тереса във висшите кръгове. Очите й заблестяват от мисълта, че може да притежава самолет и да поддържа връзки с европейски благородници.

Тереса решава да скъса с Артуро и да съблазни годеника на най-добрата си приятели, който има повече пари и власт.

Тереса напуска къщата на семейство Де ла Барера и убеждава Фернандо, че Артуро се е опитал да я изнасили и най-накрая успява да спечели. Тя се сгодява с него, но продължава да обича Мариано и е решена да не позволява на Аурора да го свали.

Докъде е готова да стигне, за да го постигне?!

Персонажите:

Тереса

Красива, умна, уверена, упорита, директна, но безкрайно завистлива, горделива, амбициозна, пресметлива и раняваща. Знае много добре влиянието, което оказва върху мъжете и го използва в своя полза. Притежава добър вкус и решава да учи, не само за да получи образование, но и за да може да завържи връзки с хора от обществото, тъй като тя е убедена, че се е родила на погрешното място – родена е в бедно семейство, баща й е механик, а майка й е перачка. Обвинява всички за липсата на пари, без да си дава сметка, че е прекалено амбициозна и никога нищо не й е достатъчно.

Артуро

Привлекателен, интелигентен, образован, уважаван адвокат и преподавател. Някои студенти имат страх от него, освен Тереса, която винаги има готов умен отговор за неговите въпроси. Когато е бил млад, родителите му са били убити и разследващите са установили, че е бил замесен в измама. В този момент, всички са му обърнали гръб, включително и годеницата му. От страх да не бъде разочарован и да страда отново, той е решил да не започва никакви лични отношения с никоя женя.

Мариано

Красив, благороден, чувствителен, щедър, работлив, ревнив и горд младеж. Управлява такси, за да се издържа, което кара Тереса да се срамува от него. Израснал е без пари, но с обграден с много обич. Бързо е научил, че не може да получи нещо, без да работи усилено за него. Изоставил е образованието си по медицина, за да стане шофьор, когато майка му се разболява. След това се връща в университета, за да може да се ожени за Тереса, но си дава сметка, че да бъде професионалист, работлив и четен мъж не е достатъчно, за да я задържи до себе си.

Аурора

Красива, сладка, изтънчена и приветлива. Щедра и с добри чувства, въпреки че й липсва характер. Малко наивна, тя вярва в искреното приятелство на Тереса. Влюбва се в Мариано, но след като разбира, че обича приятелката й, се отдръпва. Учи медицина, за да удовлетвори родителите си, тъй като е неспособна да ги разочарова като им каже, че призванието й е друго.

Луиса

Романтичка, мечтателка, срамежлива и вместо да демонстрира своята красота, тя я крие и предпочита да не привлича внимание. Обича брат си и винаги го е приемала като баща. Научила се е да върти домакинството и поема отговорности, които не са й присъщи. Тереса й помага да придобие самоувереност и да подобри самочувствието си като я учи да се гласи, да се облича и се държи по друг начин.

Рефухио

Добра, с високи морални ценности, консервативна, щедра, скромна, необразована, но не глупава, доволна със съдбата си. Обича много двете си дъщери, но е по-близка с Росита, отколкото с Тереса. Постоянно спори с Армандо и неговото предпочитание към Тереса. Рефухио се опитва да попречи на Тереса да тръгне по грешния път и става причината да се откаже от дъщеря си.

Армандо

Добър мъж, без образование, а е научил механика от практиката. Няма големи очаквания от живота си, но като вижда, че дъщеря му има, решава да й помогне. Обича съпругата си и обожава Тереса, тъй като е първородната и която е красива, здрава и силна, за разлика от Росита, която слаба и плаха.

Хуана

Шивачка, вдовица, весела и много комична, тя винаги е готова да помогне на съседите си. Не е родила деца, а съпругът й е починал, оставяйки й един пансион, от който си докарва допълнителен доход. Тя е „богаташката“ в квартала. Винаги е искала да има дъщеря и вижда в кръщелницата си Тереса тази дъщеря. Тя й се посвещава и се опитва да изпълнява всеки неин каприз, доколкото може.

Есперанса

Красива, сладка и енергична, но с много ниско самочувствие. С усилие плаща за образованието си като медицинска сестра, но никога не практикувала. Успява да убеди всички, че работи като медицинска сестра в една болница, за да оправдае парите, които харчи и които й дава Рубен, нейният любовник.

Ектор

Сериозен и стриктен, той е уважаван лекар, много талантлив и харесван. Роден в семейство от средната класа и благодарение на работата си е натрупал пари. Въпреки че е натрупал милиони от частната си практика, той никога не е спирал да работи за обществени институции и да помага на бедни хора.

Рубен

Авантюрист, паралия, лицемер, той има двоен морал. Женен от двадесет години за Майра – покорна и богата жена, която му помага да води охолен живот. Докато се представя за уважаван адвокат, добър съпруг и баща, в действителност той мами съпругата си с дружи цени. Когато се запознава с Есперанса, той си мисли, че може да има крактотрайна авантюра с нея, но с времето установява, че тя му харесва прекалено много и не може да я остави.

Аида

Красива, но нисичка и това й създава комплекси. Облича се с маркови дрехи, но е много завистлива. Тя е разглезена богата девойка и за нея всичко е прекалено лесно. Живее с родителите си, за които вярва, че са пример за идеалния брак. Иска да стане годеница на Пауло, защото той е най-добрата партия в университета. Завижда на Тереса, защото е по-красива и по-умна от нея.

Пауло

Красив, богат, почитател на футбола, който упражнява с успех. Обича Тереса, но това не е достатъчно за него, когато разкрива, че е бедна. Със слаб характер и изцяло под контрола на майка, той се сгодява с Аида, която използва, за да тормози Тереса.

Рамон

Баща на Мариано. Обикновен, честен, съсредоточен, скромен, работлив, с твърди ценности, защитник на жените, той ненавижда мачизма. Неговата най-голяма гордост е сина му, когото мечтае да види като лекар и е убеден, че може да го постигне. Приема съседите си като семейство, благодарение на грижите на Рефухио и Хуана.

Източник: televisa.esmas.com