Терапия за двойки (Terapia de pareja)

„Обещавам да те обичам и почитам; обещавам да ти бъде верен в богатство и бедност, в здраве и болест, докато смъртта ни раздели...“

Със 143% е нараснал броя на разводите за 2010-та година (в Колумбия)... Статистиката сочи, че 75% от двойките, които са посетили терапия за двойки, са подобрили отношенията си...

Хората се събират, вярвайки че са открили своята сродна душа, мнозина от тях осъзнават погрешния избор, който са направили, и не вярват, че такова нещо съществува, но не предприемат нищо...

Някои вярват в брака, а други го отхвърлят като неприемлив начин на съжителство... но и едните, и другите, по един или друг начин, отчаяно търсят човек, с когото да споделят най-съкровеното чувство: ЛЮБОВТА.

Семейство Франко Гера по професия са психолози, които се изправят срещу страховете и проблемите, които са неизбежни в двойките. Те откриват кабинет – „Fragil.corazón“, където приемат брачни двойки, които са изправени пред криза в отношенията, но които искат да дадат втори шанс за връзката си или да сложат окончателно точка на тази мечта (брака), която някога е била толкова важна за тях.

Това ги държи заедно по двадесет и четири часа, което понякога ги кара да се чувстват все едно се задушават и накрая двамата се изправят пред същата криза, с каквито се сблъскват в своя кабинет.

Всеки епизод разкрива част от живота му, но по някога зрителите стават свидетели как главните герои в тази история се опитват да помогнат на други двойки да спасят брака си или окончателно да сложат край на връзката си.

Тази продукция се доближава толкова до реалността, че печели сърцата на зрителите с темите, които засягат всички двойки по света и трудности, които до голяма степен отразяват техните собствени. Проблеми като: изневярата, липсата на комуникации, страх от обвързване, сексуални проблеми и „умиране“ на любовта.

Източник: www.caracolinternacional.com