Трябваше да си ти (Tenías que ser tú (2018))

Историята започва, когато Никол – момиче на 8 години, се премества от Вияермоса в град Мексико, заедно с малкото си семейство – Нена Елорса, „проблемната“ ѝ баба, която е заклета комарджийка; Петра Жаклин, нейната секси бавачка и флиртаджийка (която може да се представя като по-голямата сестра на Никол) и Мариса, нейната любвеобилна, но много стриктна майка.

Мариса се премества със семейството си, защото се появява много привлекателна възможност за работа в областта на недвижимите имоти в CDMX, а това води до истинска промяна в ежедневието ѝ. Всичко изглежда много добре в новия живот на семейство Сантиестебан, но щастието на Никол не е пълно, докато майка ѝ не разкрие истинската самоличност на баща ѝ, нещо, което Мариса пази ревностно от години.

Благодарение на съдбата и новия си живот в града, Никол и Мариса се запознават с Мигел Карето – Мики. Той е млад мъж на 30 години, весел, самоуверен и ентусиаст, който обожава майка си Марбея и поддържа връзка в продължение на 10 години с Джени, негова съседка. Мики отлага момента, в който ще ѝ предложи брак и ще се ожени, защото преди години, малко преди да умре баща му, той е обещал никога да не оставя майка си сама. Това е нещо, което нашият герой е приел прекалено буквално. Мики работи като шофьор на ученически автобус в престрижния колег Норт Хилс. Това е нещо повече от работа, а призвание, тъй като освен шофьор, той е приятел или „по-голям брат“ на учениците, които превозва ежедневно. Учениците, от своя страна, го обожават, защото Мики винаги ги съветва или просто си говори с тях. Неговата философия е да не усложнява живота си, а в свободното си време, той се старае да живее на максимум с минимум. Почитател е на футбола, печеното и на простите удоволствия от живота, които го правят щастлив.

И така, сред трафика и звуците на клаксони в столицата, пътищата на нашите герои се пресича, когато Мариса няма друг вариант, освен да се довери на Мики да кара дъщеря ѝ до колежа, след като тя самата няма достатъчно време, за да да го прави. С времето, Никол остава очарована от личността на Мики и го превръща в един от най-любимите ѝ хора. В нейните очи, Мики е бащата, който никога не е имала, а и Мариса започва да изпитва топли чувства към него, въпреки че прави всичко възможно да стои на разстояние.

Мариса е самотна майка, перфекционистка, стриктна, много организирана и трудолюбива, която е трябвало да възпита дъщеря си сама, но живее погрешно, защото огромната любов, която изпитва към Никол я е превърнала в тревожна и предпазлива личност. Дълбоко в себе си тя усеща, че не бива да е като „майка-орлица“, но недоверието и страховете ѝ не ѝ позволяват да ги преодолее. Положението се усложнява, когато, установявайки се на новата си работа, Мариса открива, че неин шеф е Марсело – нейна стара любов, а той е решен да я спечели отново, каквото и да му струва...

В новелата се развиват и други истории, изпълнени с хумор и различни ситуации – някои тъжни, други пък весели, от ежедневния живот в модерния град, какъвто е Мексико и какъвто може да бъде всеки друг съвременен град.

Една от историите проследява отношенията между Марбея и Есекиел – съседи, вечно влюбени един в друг, които се канят да се отправят към олтара, за трети път. До сега не са успели да свържат животите си заради суеверията на Марбея. Още по-трудно става осъществяването на съюза с появата на Аманда – секси хазайката на двамата, която се намесва във връзката им и решава, че трябва да има Есекиел.

Новелата ни запознава и със семейство Фернандес Москона, начело на което е Лоренса – братовчедка, съседка и колежка в работата на Мариса, която прави чест на името си, тъй като е безразсъдна и понякога истерична жена.

Лоренса е омъжена за Тадео, който разчита на нея. Двамата са родители на Бруно – подрастващ кавалер, и малката Луси, която се превръща в най-добрата приятелка на Никол.

Тук е също и семейство Пинеда, която включва Джени – годеницата на Мики, която е подкрепяна от баща ѝ Есекиел, който е префект в колежа на Никол; Браян – по-малкият ѝ брат, който работи като градинар в района, в който живее семейство Сантиестебан; той се влюбва безумно в Джаки, секси бавачката на Никол. И накрая, Лесли, най-малката в семейство Пинеда, която е прилежна ученичка, приятелка на Тино, осиновен от майката на Мики – един непокорен ученик, заплашен от отпадане, който преживява като продава бонбони в двора на колежа. Но Бруно, братовчедът на Никол, разклаща света на Лесли и тримата сформират забавен и емоционален младежки триъгълник.

„Tenías que ser Tú“ е история за срещите отново и бащинството, за любов, разочарования и недоразумения, изпълнена със семейни ценности, за обществото през ХХI век.

Една история за поправянето на една майка с погрешни схващания, но борбена и изпълнена с любов към дъщеря си, която търси начин да помага на семейството си и която трябва да се промени с неочакваната поява на любовта на Мики.

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Tenías_que_ser_tú_(telenovela_de_2018) , https://www.lasestrellas.tv/ , https://www.dechismes.com/