Казах ли ти? (Бразилия) (Te contei? (Brazil))

Централният персонаж в историята е Сабрина – млада дама от средната класа на Рио де Жанейро, която крие две тайни от семейството си. Първата е нейното желание постоянно да открадне нещо. Родителите ѝ – Илда и Фред, не са наясно относно нейните социалните ангажименти и местата, които посещава, за също като останалите си деца: Алекс и Вагнер. Семейството ѝ не подозира за нейния основен проблем: страда от клептомания.

Другата тайна в живота на млада Сабрина се състои в това, че тя води двойнствен живот. Без никой да разбере, тя наема стая в пансиона на Лола, в предградията на града, преструвайки се за скромна девойка, която си търси работа. Така, ежедневието ѝ се върти между дома на родителите ѝ и пансиона.

И чрез тези два напълно различни свята, в които живее Сабрина, се развиват паралелни истории. Собственицата на пансиона, Лола, е испанка, която се намесва в живота на всички, които живеят под нейния покрив, като Лео. Въпреки че Лео е останал сляп на 14-годишна възраст, той винаги е в добро настроение и оптимистично настроен младеж, който се възползва от живота максимално. Той се разкъсва между любовта на Сабрина и Шана – девойка със силен характер, която се бори усилено, за да успее в живота.

Друга история в новелата е тази на Лусиана – бедна и загадъчна жена, която също е отседнала пансиона на Лола, която решава да сложи край на годежа си с Рожерио – богат мъж, за да последва истинската си любов, Алекс. Тогава тя открива, че Алекс не е свободен, че е женен за друга жена – Аделита, и е напълно объркана.

Източник: memoriaglobo.globo.com