Сукупира (Sucupira)

Сукупира е малко крайбрежно селце, чийто основен поминък е риболова. Жителите му вярват в една легенда, която разказва историята на една жена, която излиза от дълбините на морето, за да покори мъжете и да ги завлича в своя свят. Онези, които са оцелели и които разказват историите си, настояват, че мистериозната жена има лицето на Барбара – дъщерята на кмета на Сукупира.

Кметът – Дон Федерико Валдевиесо, е безсрамник и любовчия. Той си е поставил голяма задача: да увековечи своето име чрез гробище, която така и не успява да изпълни. Той не се отказва и решава на всяка цена да бъде преизбран, прибягвайки дори до съмнителни или незаконни средства.

Главният му противник е Мариана Монтеро и нейните основни поддръжници и старите моми, вечно влюбени – сестрите Линерос: Луиса, Рехина и Дора.

Хуан Аравена е скромен селянин, популярен с това, че разговаря със своето магаре Луис Мигел. Мечтата на момчето е да бъде хванато от жената от морето.

Друг жител на селото е опитния фармацевт Сегундо Фабрега – персонаж, който прави опити да се самоубие, когато съпругата му Олгита Марина заминава на Север, тъй като усеща, че се „задушава“ като стои продължително на едно място.

В Сукупира живее и мечтателят Раймундо, познат като Русио, който мечтае да лети. Както и срамежливият шофьор на кмета – Диогенес Тобар, който винаги обикаля с една мрежа, за да хваща пеперуди. Както и веселата и непоносимо инфантилната Даниела Лопес, ученичка, която жадува да бъде най-популярното момиче в Сукупира...

От друга страна, Барбара – студентка по морска биология, се завръща в рибарското село, за да пише своята дипломна работа. Със себе си води и трите си приятелки. Загадъчна, със специално привличане към луната, тя се изправя пред трудния избор между двамата си ухажори: Естебан, лекарят на селото, и Рафаел, журналист и краен критик на кмета.

Романтика, приключения, магия и нежност, събрани на една впечатляваща естествена сцена, превръщат новелата в една необикновена любовна история.

Източник: fotech.cl , es.wikipedia.org/wiki/Sucupira_(telenovela)