Да мечтаеш (Soñarás)

Една история, изпълнена с мечти и страсти, борби и разочарования, ревност и разбиране.

Една история, в която Исабела и Рей – младежи от различни социални класи, трябва да се борят срещу всичко и всички, за да постигнат своите мечти и които са принудени всеки миг да се борят за голямата любов, която споделят.

Конфликтите, мечтите, музиката, ревността и семейството са основните градивни части в тази история, в която само любовта е способна да се пребори с всички препятствия и да помогне на мечтите са станат реалност.

Рей – 20-годишен младеж, мечтае да триумфира в музиката. Живее с баба си и дядо си и е със скромен произход. Той помага в дома, работейки като сервитьор и я няколко офиса, където му плащат малко. Майката на Рей живее с баща си, който се отнася зле с нея, а Рей не толерира това.

Рей страда от тази ситуация. Той желае един ден да може да й помогне и да заживее с нея. Баба му Лупита е с болно сърце, я операцията, която трябва да й се направи, струва много скъпо. Това притеснява Рей и дядо му Маноло, който се занимава с изработването на китари и марионетки.

Рей на няколко пъти е кандидатствал за стипендия в една музикална академия, но все още не е успял.

Исабела е любовната съдба на Рей. 20-годишна, тя принадлежи на висшето общество. Баща й е починал, а майка й Фрида притежава модна компания. Паулина, сестрата на Исабела, постоянно се увърта около нейния годеник Алфредо, в когото е влюбена. Жестока и ядовита, тя не пропуска възможност да навреди на Исабела. Бившото й гадже – морякът Едуардо, я обича безусловно.

Адриано, осиновен брат на Исабела и Паулина, страда от аутизъм. Той е много умен и притежава силна интуиция. Предпочита сестра си Исабела и това чувство е споделено. Помощничката му, Лусеро, е благородна девойка, със скромен произход, мечтае един ден да станел лекар. Тя е съседка на Рей и съучастница на Исабела.

Алфредо – годеникът на Исабела, е богат младеж, арогантен и безотговорен. Хобито му е да се състезава с коли. Син на Дон Педро, който е натрупал голямо състояние с тъмни сделки. Дон Педро иска да се ожени за Фрида, за да изчисти името си и да се издигне в обществото. Той си има любовница – Мирея, която е асистентка на Фрида. Тя се обединява срещу нея с Дон Педро с намерението да приберат състоянието й.

Долорес е бившата годеница на Рей. Обсебваща, истерична и зла. Преди го е изоставила, защото е забременяла от Алфредо и се опитва да манипулира Рей, опитвайки се да го убеди, че детето, което очаква, е от него.

Чоколате, най-добрият приятел на Рей, обича Лусеро. Син на Тромполоко, един палячо, който се опитва да превърне живота в цирк, за да достави удоволствие на сина си.

Двамата страдат от заминаването на Лила – майката на Чоколате, която ги е изоставила, за да преследва състоянието на един милионер. Лила е живописен персонаж. Накрая, тя все пак съжалява за това, че е изоставила семейството си.

Рей успява да постигне целите си: да спечели своята любима – Исабела, и да постигне голям успех като певец. 

Източник: detelenovelas.com