Ние сме семейство Кармона (Somos los Carmona)

Историята се фокусира върху едно провинциално семейство, което живее в малко село на юг, доста далеч от цивилизацията. Когато губернаторът придобива земите им и им плаща много пари, те се преместват в столицата Сантяго.

В новия си дом в квартал Дееса, семейството, начело на което са Роса и Факундо, се запознават със съседите си – семейство Веласко: Роберто, Исабел, Фелипе и Росио.

В града, семейство Кармона се сблъскват с „проблеми и открития“. Бракът на новодомците започва да затъва. Тя никога не е искала да идва в големия град, докато той си има други мотиви за „отмъщение“.

Семейство Веласко имат финансови проблеми и правят всичко по силите си, за да ги измамят и да се отърват от тях. Те са изгубили всичко и са на път да се разведат. В действителност, Роберто подтиква съпругата си да съблазни глупака, за да инвестира в неговия бизнес.

Най-големи проблеми с адаптацията има голямата дъщеря – Кармен, която се записва в университета. Там тя се сблъсква с Франсиска – зла жена, която с помощта на двама приятели, я тормозят.

Средната дъщеря – Сусана, има вкус към модата, а малкият син, който винаги е учил в обикновено училище, започва да учи в по-добро такова и си дава сметка, че е надарен.

Най-тежкото в случая е, че те стават много жестоки, невярващи, консуматори и започват да се мамят взаимно. В същото време, столичаните започват да се държат по-добре и да подражават на селяните, преди да се променят... 

Източник: www.tvn.cl , es.wikipedia.org/wiki/Somos_los_Carmona